Recept: Japanse spiesjes van groene asperge met spek
Non spécifié
15 min
30 min
10 tot 12 spiesjes
Easy
Ingrediënten
- 350 g groene asperges
- 150 g ontbijtspek, in plakken
- sla of zonnebloemolie, om in te vetten
- 250 ml sojasaus
- 250 ml mirin
- 125 ml water
- 125 ml sake
- 4 tl bruine suiker
- 1 lenteui, in stukken
- Bereid de tare (yakitorisaus). Breng alle ingrediënten behalve het spek, de asperges en de olie op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.
- Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
- Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges gedurende 3 à 5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snij ze in drieën.
- Rol het spek om de asperges.
- Verhit wat sla of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant. Serveer met de tare.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads