Op zoek naar een imposant voorgerecht dat minimale moeite kost? Deze Japans geïnspireerde coquilles vergen slechts 10 minuten, maar blazen je gasten zo van hun sokken.
Ingrediënten
- 4 coquilles
- 8 el misosaus
- komkommerwakame-salade
- 4 tl witte sesamzaadjes, geroosterd
Bereiding
- Snij de coquilles horizontaal in drie plakken van gelijke dikte. Besprenkel de plakken met de misosaus en laat ze circa 60 minuten in de koeling marineren.
- Schroei de plakken met de keukenbrander aan één zijde lichtjes aan.
- Verdeel de wakame over de borden en plaats daar de gebrande plakken coquille op. Garneer met het geroosterde witte sesamzaad en serveer direct.
EXTRA TIP
Om je eigen misosaus te bereiden: breng in een sauspan op middelhoog vuur de 125 ml sake, 125 ml mirin en 125 g suiker aan de kook. Neem als het geheel kookt de pan van het vuur. Duw de 125 g witte miso met de bolle kant van een lepel door een zeef in de vloeistof. Klop het geheel tot een glad mengsel. Herhaal met de 125 g rode miso. Laat de saus afkoelen voor gebruik.