Recept: hartige pannenkoeken met kool en spek

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Medium

Recept: hartige pannenkoeken met kool en spek

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1⁄2 tl zout
  • 1⁄2 tl suiker
  • 1⁄4 tl baksoda
  • 150 g nagaimo (Chinese yam)
  • 150 g ontbijtspek, plakjes (eventueel te vervangen door garnalen of tofu)
  • 3⁄4 spitskool
  • sojaolie, om in te bakken
  • 4 el tonkatsu
  • 2 el Japanse mayonaise
  • 4 el beni shoga (ingelegde rode gember)
  • 1 el aonori (zeewiervlokken)
  • 2 el katsuobushi (bonitovlokken)
  1. Kluts in een ruime kom de eieren met de bloem, zout, suiker en de baksoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het geheel tot een glad beslag en dek de kom af met plasticfolie. Laat circa 1 uur rusten in de koeling.
  2. Halveer de plakjes ontbijtspek. Snijd de spitskool fijn. Neem het beslag uit de koeling. Doe de spitskool bij het beslag en roer het geheel goed door.
  3. Verhit wat sojaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag in een dikke laag in de pan en bak de onderkant in 3­5 minuten gaar. Verdeel intussen het spek erover.
  4. Draai de okonomiyaki om (gebruik hier eventueel een plat bord bij) en doe de deksel op de pan. Bak nog 3­5 minuten tot de okonomiyaki gaar is.
  5. Verdeel de tonkatsu en de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de beni shoga, aonori en katsuobushi en serveer direct.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads