Wil je eens wat anders serveren? Deze Japanse hartige pannenkoeken geven een exotische toets aan je volgende lunch of brunch.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 1⁄2 tl zout
- 1⁄2 tl suiker
- 1⁄4 tl baksoda
- 150 g nagaimo (Chinese yam)
- 150 g ontbijtspek, plakjes (eventueel te vervangen door garnalen of tofu)
- 3⁄4 spitskool
- sojaolie, om in te bakken
- 4 el tonkatsu
- 2 el Japanse mayonaise
- 4 el beni shoga (ingelegde rode gember)
- 1 el aonori (zeewiervlokken)
- 2 el katsuobushi (bonitovlokken)
Bereiding
- Kluts in een ruime kom de eieren met de bloem, zout, suiker en de baksoda. Schil en rasp de nagaimo en voeg toe aan het beslag. Roer het geheel tot een glad beslag en dek de kom af met plasticfolie. Laat circa 1 uur rusten in de koeling.
- Halveer de plakjes ontbijtspek. Snijd de spitskool fijn. Neem het beslag uit de koeling. Doe de spitskool bij het beslag en roer het geheel goed door.
- Verhit wat sojaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag in een dikke laag in de pan en bak de onderkant in 35 minuten gaar. Verdeel intussen het spek erover.
- Draai de okonomiyaki om (gebruik hier eventueel een plat bord bij) en doe de deksel op de pan. Bak nog 35 minuten tot de okonomiyaki gaar is.
- Verdeel de tonkatsu en de Japanse mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de beni shoga, aonori en katsuobushi en serveer direct.