Recept: Nigiri sushi met geschroeide zalm
Non spécifié
35 min
00 min
12 stuks
Medium
Ingrediënten
- 250 g sushirijst, gekookt
- 250 g zalmfilet
- wasabi (eventueel)
- 1 el Japanse mayonaise (zie Extra Tip)
- lenteui, om te garneren
- sojasaus, om te serveren
- gari (sushigember), om te serveren
- Bereid de sushirijst en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- Snij de zalmfilet in rechte, niet al te dikke plakken van gelijke grootte.
- Bevochtig je handpalm en vul hem voor circa driekwart met sushirijst. Rol de rijst, zonder daarbij al te veel druk uit te oefenen, tot een rolletje.
- Draai het rolletje in de holte van je handpalm lichtjes rond. Druk daarbij de uiteinden licht aan met de wijs en middelvinger van je andere hand.
- Verdeel eventueel wat wasabi over de onderkant van de zalm. Plaats de zalm boven op het rijstrolletje. Druk de zalm licht aan, terwijl je de uiteinden licht blijft aandrukken met de wijs en middelvinger van je andere hand. Brand de zalm af met de crème-brûlée-brander. Herhaal met de overige rijst en zalm.
- Spuit op iedere nigiri een beetje Japanse mayonaise. Garneer met de lenteui en serveer met de sojasaus en de gari.
EXTRA TIP
Om je eigen Japanse mayonaise te maken meng je in de blender of keukenmachine 1 eidooier en 1 tl Dijonmosterd. Voeg in een dunne straal 45 ml sojaolie toe. Voeg dan ½ tl zout, ½ tl MSGpoeder en 1 tl suiker toe. Voeg opnieuw 45 ml sojaolie in een dunne straal toe. Voeg 1 el witte rijsazijn, ½ citroensap toe en 90 ml sojaolie toe. Proef of de mayonaise voldoende op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, suiker of citroensap toe. Bewaar de mayonaise tot gebruik in een afsluitbare pot in de koelkast.
ads
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads