Als voorgerecht of als heerlijk tussendoortje, deze verse en zachte soep maak je in een handomdraai.
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 100g kervel
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Snij de courgette in plakjes. Bak ze 5 minuten in een grote pan op hoog vuur met de olijfolie. Roer af en toe zodat ze niet aanbranden. Voeg zout en peper toe.
- Spoel de kervel goed af en voeg ze bij de courgette. Vul de pan met met water tot de courgette en kervel ondergedompeld zijn. Kook op een middelmatig vuur gedurende 20 minuten.
- Zet een beetje van het kookwater aan de kant. Mix de rest met een staafmixer tot een mooie en gladde soep. Als de soep te dik is, voeg er dan wat van het kookwater bij. Kruid goed af.
Belangrijk
Zorg ervoor dat je de courgettes proeft wanneer ze nog rauw zijn. Op die manier kan je controleren of ze niet bitter smaken.
Lees ook:
Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie