Snelle en gemakkelijke soep van courgette en kervel

Geüpdatet op 15 april 2020 Druk het recept af door ELLE België en Aurélie Schoonjans Foto’s: Frédéric Raevens
  • Voorgerecht
  • 5 mn
  • 25 mn
  • 4 personen
  • Beginner
Snelle en gemakkelijke soep van courgette en kervel

Als voorgerecht of als heerlijk tussendoortje, deze verse en zachte soep maak je in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 100g kervel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Snij de courgette in plakjes. Bak ze 5 minuten in een grote pan op hoog vuur met de olijfolie. Roer af en toe zodat ze niet aanbranden. Voeg zout en peper toe.
  2. Spoel de kervel goed af en voeg ze bij de courgette. Vul de pan met met water tot de courgette en kervel ondergedompeld zijn. Kook op een middelmatig vuur gedurende 20 minuten.
  3. Zet een beetje van het kookwater aan de kant. Mix de rest met een staafmixer tot een mooie en gladde soep. Als de soep te dik is, voeg er dan wat van het kookwater bij. Kruid goed af.

Belangrijk

Zorg ervoor dat je de courgettes proeft wanneer ze nog rauw zijn. Op die manier kan je controleren of ze niet bitter smaken.

Lees ook:

Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie

Velouté van kastanjepompoen & gekaramelliseerde kastanjes

Elle Test; de handigste soepmakers voor lazy girls.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor