De Yellow Salad met pompoen en zoete aardappel van Alain Indria

Gepubliceerd op 7 mei 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 2 personen
  • Easy
De Yellow Salad met pompoen en zoete aardappel van Alain Indria

Deze 'Yellow Salad' met zoete aardappel, pompoen en koriander bewijst dat salades echt wel voedzaam, vrolijk én smaakvol kunnen zijn.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • een halve butternutpompoen
  • 150 gram sojascheuten
  • ras el hanout
  • kaneel
  • sojasaus
  • sesamzaad
  • verse koriander
  • zwarte peper
  • kurkuma
  • wortelspread (Skinnylove)

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten en de draden. Snijd in fijne blokjes.
  3. Stoof de zoete aardappel samen met de sojascheuten en pompoen.
  4. Voeg een snuifje ras el hanout en kaneel toe. Blus met sojasaus
    en werk het gerecht af met sesamzaad en koriander. Kruid met peper en kurkuma.
  5. Dresseer de groenten op het bord en gebruik de wortelspread als finishing touch.

Over het 'Funky Skinny Food' kookboek

Je kent Alain Indria misschien van Lombardia en SkinnyLove, waar hij zijn zoektocht naar gezond eten al jaren met de wereld deelt. Nu bundelt Indria zijn ervaring voor het eerst in een kookboek. 'Funky Skinny Food' bevat meer dan 50 gezonde recepten met invloeden uit onder meer Maui, waar de ex-surfer jarenlang woonde. Bovenal is het boek een manier om in te zien dat gezond koken echt fun kan zijn.

skinny food kookboek

Shop hier

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor