Opgerolde merengue met room, framboos en pistache

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

90 min

Temps de cuisson

25 min

Nombre de personnes

8 personen

Niveau de difficulté

Medium

Opgerolde merengue met room, framboos en pistache

Ingrediënten

  • 225g eiwit
  • 325g suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 snuifje zout
  • 20cl room
  • 70g poedersuiker
  • 125g frambozen
  • 50g pistachenoten
  1. Klop het eiwit op tot ze een schuimige textuur heeft. Voeg 1 snuifje zout toe aan het merengue mengsel en verhoog de snelheid.
  2. Als het eiwit stevig is, voeg dan de suiker in vier keer toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en de merengue glanzend is.
  3. Voeg de gezeefde maïzena en azijn toe. Klop opnieuw tot een homogeen mengsel.
  4. Spreid het mengsel uit met een spatel op een met bakplaat met bakpapier. Bak 20 tot 25 minuten op 175 °C en laat in de oven afkoelen.
  5. Klop de room op tot slagroom en voeg de poedersuiker toe.
  6. Verdeel de bereiding over de rechthoek van merengue. Garneer met de frambozen en geplette pistachenoten.
  7. Rol de merengue op en laat hem 40 minuten rusten in de koelkast voor je hem opdient. 

LEES OOK:

De yellow salad met pompoen en zoete aardappel van Alain Indria

Het echte recept voor cacio e pepe van Osteria Romana

Chocolade pannenkoeken met lichte vanilleroom

ads

ads