Opgerolde merengue met room, framboos en pistache
Non spécifié
90 min
25 min
8 personen
Medium
Ingrediënten
- 225g eiwit
- 325g suiker
- 2 theelepels maïzena
- 1 theelepel witte azijn
- 1 snuifje zout
- 20cl room
- 70g poedersuiker
- 125g frambozen
- 50g pistachenoten
- Klop het eiwit op tot ze een schuimige textuur heeft. Voeg 1 snuifje zout toe aan het merengue mengsel en verhoog de snelheid.
- Als het eiwit stevig is, voeg dan de suiker in vier keer toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en de merengue glanzend is.
- Voeg de gezeefde maïzena en azijn toe. Klop opnieuw tot een homogeen mengsel.
- Spreid het mengsel uit met een spatel op een met bakplaat met bakpapier. Bak 20 tot 25 minuten op 175 °C en laat in de oven afkoelen.
- Klop de room op tot slagroom en voeg de poedersuiker toe.
- Verdeel de bereiding over de rechthoek van merengue. Garneer met de frambozen en geplette pistachenoten.
- Rol de merengue op en laat hem 40 minuten rusten in de koelkast voor je hem opdient.
LEES OOK:
De yellow salad met pompoen en zoete aardappel van Alain Indria
Het echte recept voor cacio e pepe van Osteria Romana
ads
ads