Ontdek de Mexicaanse specialiteit van Blanco. Een heerlijk gerecht van lamsvlees, sinaasappel en een barbacoa marinade origineel geserveerd in een bananenblad.
Ingrediënten
- 3-4,5 kg lamsschouder (met of zonder been)
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, in stukken gesneden
- 2 sinaasappelen, in stukken gesneden
- 6 laurierbladen
- 4-8 gedroogde ancho chilipepers
- 2 chipotle pepers (uit blik)
- 4-6 eetlepels chipotlesap
- 8-12 teentjes look
- 4 kopjes kippen of rundsbouillon
- Sap van 2 sinaasappelen
- 4 eetlepels komijn
- 4 eetlepels koriander
- 2 eetlepels chilipoeder
- 4 eetlepels gedroogde oregano of Mexicaans epazote-kruid (welriekende ganzenvoet)
- 4 theelepels zout
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels bruine suiker
- Bananenbladen
Bereiding
Mexicaanse specialiteit uit Oaxaca van Blanco
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een slakom en leg hierin de lamsschouder. Masseer het en laat 4 uur in de koelkast staan om de smaken te ontwikkelen.
Voor barbacoa marinade : 4-8 gedroogde ancho chilipepers (verwijder de stengel en de zaden), 2 chipotle pepers (uit blik), 4-6 eetlepels chipotlesap, 8-12 teentjes look, 4 kopjes kippen of rundsbouillon, sap van 2 sinaasappelen, 4 eetlepels komijn, 4 eetlepels koriander, 2 eetlepels chilipoeder, 4 eetlepels gedroogde oregano of Mexicaans epazotekruid (welriekende ganzenvoet), 4 theelepels zout, 2 theelepels kaneel, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels bruine suiker - Snijd de uien in grote reepjes en de sinaasappels in stukjes. Leg het lamsvlees in het bananenblad met de uien, sinaasappels, laurierblaadjes, zout en olijfolie. Bak 4 uur op 160 ° C.