Recept: Lam Barbacoa van Blanco

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

240 min

Nombre de personnes

10-12 pers.

Niveau de difficulté

Medium

Recept: Lam Barbacoa van Blanco

ELLE Eten x Toerisme Knokke-Heist (Blanco)

Ingrediënten

  • 3-4,5 kg lamsschouder (met of zonder been)
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, in stukken gesneden
  • 2 sinaasappelen, in stukken gesneden
  • 6 laurierbladen
  • 4-8 gedroogde ancho chilipepers
  • 2 chipotle pepers (uit blik)
  • 4-6 eetlepels chipotlesap
  • 8-12 teentjes look
  • 4 kopjes kippen of rundsbouillon
  • Sap van 2 sinaasappelen
  • 4 eetlepels komijn
  • 4 eetlepels koriander
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 4 eetlepels gedroogde oregano of Mexicaans epazote-kruid (welriekende ganzenvoet)
  • 4 theelepels zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Bananenbladen

Mexicaanse specialiteit uit Oaxaca van Blanco

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een slakom en leg hierin de lamsschouder. Masseer het en laat 4 uur in de koelkast staan om de smaken te ontwikkelen.

    Voor barbacoa marinade
    : 4-8 gedroogde ancho chilipepers (verwijder de stengel en de zaden), 2 chipotle pepers (uit blik), 4-6 eetlepels chipotlesap, 8-12 teentjes look, 4 kopjes kippen of rundsbouillon, sap van 2 sinaasappelen, 4 eetlepels komijn, 4 eetlepels koriander, 2 eetlepels chilipoeder, 4 eetlepels gedroogde oregano of Mexicaans epazotekruid (welriekende ganzenvoet), 4 theelepels zout, 2 theelepels kaneel, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels bruine suiker
  2. Snijd de uien in grote reepjes en de sinaasappels in stukjes. Leg het lamsvlees in het bananenblad met de uien, sinaasappels, laurierblaadjes, zout en olijfolie. Bak 4 uur op 160 ° C.

ads

ads