Wie is er niet dol op macarons, met hun krokante buitenkant van amandel en hun zachte hart? Maak eens wat anders en verras je gasten met een recept op basis van praliné chocolade en geroosterde sesamzaadjes. Nog lekkerder met een kopje Darjeeling.
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 165 g poedersuiker (140 + 25 g)
- 120 g amandelpoeder
- 1 praliné chocoladereep
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 50 ml slagroom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Maak eerst de vulling: verwarm de slagroom in de magnetron. Breek de reep chocola in stukjes, doe ze in een kom en giet er de warme slagroom overheen. Roer het door elkaar.
- Voeg de sesamzaadjes toe, die je eerst in een pan hebt geroosterd. Laat het mengsel 1 uur opstijven in de koelkast.
- Meng 140 g poedersuiker met de amandelpoeder. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en voeg al kloppend de rest van de suiker toe totdat het eiwit glad en glanzend is. Schep ze voorzichtig door het chocolade-roommengsel.
- Maak met behulp van een theelepel of een spuitzak rondjes van het beslag op een ovenplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Bak ze circa 10 minuten in de oven.
- Maak de macarons los en laat ze op een rooster afkoelen. Doe een centimeter vulling op de ene helft van de macaron en leg de andere helft erbovenop.