Recept: bladerdeegroosjes met rozenthee
Non spécifié
60 min
30 min
8 roosjes
Medium
Ingrediënten
- 1 rechthoekige lap bladerdeeg
- 2 rode appels
- 200 g aardbeien
- 3 blaadjes gelatine
- 100 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 300 ml water
- Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Was de appels, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd ze vervolgens in heel dunne plakjes en doe ze in een kom.
- Breng het water aan de kook met de suiker en het opengesneden en uitgeschraapte vanillestokje. Laat dit 5 minuten koken, haal het vanillestokje eruit en giet vervolgens de siroop in de kom over de appels. Laat het afkoelen.
- Laat de gelatine weken in een kom met koud water. Neem 50 ml van de appelsiroop en mix dit met de aardbeien. Duw dit mengsel door een fijne zeef, breng het aan de kook en voeg de uitgelekte gelatine toe. Laat afkoelen.
- Bestrijk het deeg met aardbeiengelei. Snijd het deeg in de lengte in 4 repen en in de breedte in tweeën. Leg de schijfjes appel op de rand van het deegrepen en laat ze een beetje uitsteken.
- Vouw het deeg over de appels heen en rol ze op zonder te duwen zodat het deeg egaal gaar wordt. Steek elk roosje vast met een houten prikker zodat ze niet opengaan tijdens het bakken.
- Leg de roosjes op de ovenplaat die je bekleed hebt met bakpapier en bak ze circa 25 minuten. Dek aan het einde van de baktijd de appels toe met aluminiumfolie, zodra ze beginnen te kleuren.
- Als de bloemen zijn afgekoeld, giet er dan een paar druppels aardbeiengelei op bij wijze van dauwdruppels.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads