Het Emporio Armani Caffè onthuld haar populairste recept: de originele Italiaanse tiramisu. Zo geniet je ook thuis een beetje van La Dolce Vita!
Ingrediënten
- 50 g suiker
- 110 g eieren (ongeveer 2)
- 250 g mascarpone
- 150 g boudoirs
- 150 g koffie
- Puur cacaopoeder
Bereiding
- Scheid de dooiers zorgvuldig van het eiwit.
- Klop de dooiers op met de helft van de suiker tot je een wit mengsel krijgt. Voeg al roerend de mascarpone toe. Bewaar het mengsel in de koelkast.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker op. Voeg een lepel opgeklopt eiwit toe aan de mascarponecrème en roer stevig. Voeg geleidelijk aan de rest van het eiwit toe en roer zachtjes van onder naar boven. Laat de bereiding ongeveer 3 uur in de koelkast staan.
- Vul twee glazen met een beetje mascarponecrème. Dompel de boudoirs in lauwe koffie en plaats ze bovenop de room in het glas.
Voeg een tweede laag room toe en ga door met het afwisselen van de met koffie doordrenkte boudoirs tot aan de rand van het glas.
Werk af met een laatste laagje room en bestrooi de tiramisu met cacao.