Liefhebbers van de goddelijke köttbullar kunnen zich binnenkort wagen aan een minstens even lekkere plantaardige variant. Alles over IKEA’s nieuwste balletjes inclusief recept voor thuis:
Twee jaar werd er gewerkt aan deze plantballetjes, en dat proef je. De smaak, textuur en look moesten de originele köttbullar evenaren, en daar is IKEA met glans in geslaagd. De bedoeling? Vegetarische alternatieven bieden aan het grote publiek. Want zo’n plantballetje is niet alleen even lekker, het is vooral een duurzaam alternatief voor vlees.
Om Belgen te overtuigen sloeg IKEA de handen in elkaar met Loïc Van Impe, de Brusselse chef bekend van zijn kookprogramma’s op VTM en RTL-TVi. Loïc wist meteen wat hem te doen stond: een verrukkelijk recept creëren vol typisch Belgische ingrediënten. Benieuwd? De plantballetjes zijn vanaf september te koop in de Zweedse shop van IKEA en zullen eind 2020 beschikbaar zijn in de restaurants. Het volledige recept voor de ‘Plantballetjes à la Belge’ vind je hier:
LEES OOK: IKEA verklapt eindelijk het recept voor de Zweedse balletjes