Dit is een erg eenvoudig recept waarmee je in een kwartiertje een heerlijk gerecht op tafel tovert. De Za'atar kruidenmix van Mill&Mortar geeft het gerecht een frisse toets.
Ingrediënten
- 2 el Za'atar
- 5 el olijfolie
- Mill&Mortar Pyramid Salt
- 4 zalmfilets
- 200 g spitskool
- 100 g veldsla
- 1⁄2 komkommer
- 100 g doperwten
- een handvol peterselie
- 2 avocado's
- 25 g Pistachenoten
- sap van 1⁄2 citroen
- 1 el vloeibare honing
- Mill&Mortar Black Pepper
Bereiding
- Meng de Za'atar en Pyramid Salt met olie en verdeel het mengsel over de zalmfilet. Leg op een stuk bakpapier en laat gedurende ca. 12 – 15 minuten garen in de oven op 200 °C.
- Snij de spitskool fijn en doe deze samen met de veldsla, doperwten en in blokjes gehakte komkommer in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden avocado toe.
- Hak de peterselie fijn en meng met de honing, olie, citroensap, Pyramid Salt en Black Pepper. Voeg dit mengsel toe aan de salade en roer goed om. Bestrooi tot slot met de grof gehakte Pistachenoten. Serveer bij de zalm en salade eventueel wat brood.
De kruiden van Mill & Mortar
Mill & Mortar werd in 2008 opgericht door de Deense Iben. Ze had genoeg van de 'supermarktkruiden' waarbij wordt gewerkt met ingrediënten van lage kwaliteit bewaard in doorzichtig glas (waardoor hun smaak vervaagt). Intussen bestaat het assortiment uit een reeks van meer dan 90 verschillende soorten kruiden, specerijen en delicatessen en vind je de Mill & Mortar producten terug in meer dan 50 delicatesse- en kruidenierszaken in België.