Ben jij verknocht aan patisserie en heb je trek in iets nieuws? Dan zullen de suikerarme maar smaakvolle desserts op basis van Canderel Sugarly Kristalkorrel je zeker kunnen bekoren!
Quatre-quarts cake, ijs, muffins met chocolade, fruittaarten… Zeg vaarwel tegen die overdosis suiker! Vanaf nu verwennen we onszelf met zoetigheden zónder lege calorieën naar binnen te spelen. De héérlijk zoete smaak en kristaltextuur van Canderel Sugarly Kristalkorrel doen je helemaal vergeten dat je suikerarm aan het “snoepen” bent. Canderel Sugarly leent zich voor elk gebruik: het is hittebestendig waardoor hij het ideale ingrediënt is om heerlijke én lichte desserts op tafel te toveren! Daarnaast kan je Canderel Sugarly ook gebruiken om warme dranken of yoghurt te zoeten. Aan de slag? Voor dezelfde zoetkracht zoals suiker heb je slechts de helft Canderel Sugarly Kristalkorrel nodig. Wanneer je voor een bereiding dus bijvoorbeeld 100 g suiker nodig hebt, heb je met slechts 50 g Canderel Sugarly al genoeg. Zo simpel!
Ontbijt: Herfstig lekkers, sharing is caring.
Het is zover! Het notenseizoen is aangebroken en wij kunnen niet wachten om van hun vele voordelen te genieten. We onthouden: noten zitten boordevol antioxidanten, zijn rijk aan omega 3, goed voor de hersenen én kunnen zelfs je cholesterol verlagen. In dit recept transformeren we ze tot een lekkere, lichtzoete notenboter die je kan inzetten in talloze bereidingen, waaronder deze verrukkelijke brioches.
Mini brioches met noten (6 pers.)
Voedingswaarde: 425 kcal per brioche
Bereiding: 20 min – Rusttijd: 2 uur – Kooktijd: 20 min
- 150 ml lauwe melk
- 250 g bloem
- 30 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- 50 g boter
- 4 g droge gist
- 3 g zout
- 1 ei
Voor de notenboter
- 180 g noten
- 20 g – 35 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- 15 g kokosolie
- Los de gist op in lauwe melk. Laat 10 min intrekken. Doe de bloem, Canderel Sugarly, opgeloste gist en het zout in de kom van je keukenrobot. Meng met behulp van de deeghaak tot wanneer het deeg loskomt van de mengkom. Voeg de boter toe en kneed het geheel nogmaals gedurende 10 min. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 1 à 2 uur rusten.
- Bereid de notenboter. Mix de noten, Canderel Sugarly en kokosolie in de blender tot je een smeuïg mengsel bekomt. Zet opzij.
- Rol na de rusttijd het briochedeeg uit tot een vierkant van ongeveer 30x30cm. Smeer een dunne laag notenboter uit op het deeg. Zorg ervoor dat je 1cm vrijhoudt langs de zijkanten. Rol het deeg op, verpak het in vershoudfolie en laat 15 min afkoelen in de koelkast. Snijd de rol in de lengte in 6 gelijke porties. Klop het ei los en strijk het met behulp van een penseel over elke portie. Werk af door er wat gehakte noten over te strooien. Laat 1 uur rusten op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak 20 min op 180 °C.
- Bestrooi met wat Canderel Sugarly alvorens te serveren.
Vieruurtje: Pink cookies om je gasten te verbluffen
Zonder bloem en zonder toegevoegde suiker: deze vingerlikkende cookies zijn onze nieuwe, gezonde favoriet. We laten ons niet alleen bekoren door hun leuke look maar ook door de delicate combo van framboos en pistache. Een ware delicatesse!
Cookies met frambozen en pistache (16 cookies)
Voedingswaarde: 132 kcal per cookie
Bereiding: 5 min – Kooktijd: 12 min
Voor de frambozencoulis
- 125 g frambozen
- 25 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- 5 cl water
Voor het deeg
- 125 g frambozen ter decoratie
- 150 g amandelpoeder
- 75 g gehakte pistache noten
- 75 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- 70 g kokosolie
- 1 ei
- 0,5 tl bakpoeder
- zout
- 2 el gedroogde frambozen fijn gemalen tot frambozenpoeder
- Bereid de frambozencoulis. Mix 125 g frambozen, 25 g Canderel Sugarly en 5 cl water. Breng aan de kook tot een stroperig geheel. Filter de pitjes van de frambozen eruit met behulp van een zeef. Zet opzij in een spuitzak.
- Bereid nu het deeg. Verwarm de oven voor op 170°C. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen in de kom van je keukenrobot. Mix met behulp van de platte klopper tot een homogene massa. Verpak het deeg in plastic film en laat 1u afkoelen in de frigo.
- Vorm 16 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk elk hoopje zachtjes plat en plaats gedurende 10-12 min in de oven.
- Haal de cookies uit de oven en laat afkoelen. Serveer met wat coulis en enkele gehalveerde frambozen.
Dessert: Vanillepudding voor elk seizoen
Wat schreeuwt er meer comfort food dan een heerlijk romige pudding met intense vanillesmaak? Hét snelle dessert bij uitstek dat we altijd binnen handbereik hebben voor elke gelegenheid. Dankzij deze suikerarme versie zeg je je schuldgevoelens vaarwel. Als kers op de pudding kan je dit dessert gemakkelijk aanpassen aan elk seizoen door de garnering af te wisselen. Zo kan je variëren met peren, vijgen of pruimen.
Vanillepudding (4 pers.)
Voedingswaarde: 187 kcal per portie
Bereiding: 5 min – Kooktijd: 10 min
- 500 ml melk
- 35 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- 35 g maïzena
- 2 eigelen
- 2 Canderel Vanille Sticks
- 30 g zachte boter
Voor de appel garnering
- 1 appel
- 5 cl water
- 5 g boter
- 15 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
- Meng 100 ml melk, 2 eigelen, 35 g Canderel Sugarly, 2 Canderel Vanille Sticks en 35 g maïzena in een kom tot een homogene massa. Voeg de rest van de melk toe en breng aan de kook op een middelmatig vuur terwijl je blijft roeren. Laat de pudding indikken en haal van het vuur. Meng de boter bij het mengsel.
- Schenk de pudding in kleine schaaltjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens in de frigo.
- Snijd de appel tot een fijne brunoise. Kook de stukjes appel samen met een klontje boter. Voeg er 5 cl water en 15 g Canderel Sugarly aan toe. Eenmaal het water is verdampt, is je appel brunoise klaar!
- Schep een lepeltje appel brunoise over de pudding alvorens te serveren.
Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Canderel.
Canderel.be