Recept: brioche met butternutpompoen en kaneel

Geüpdatet op 6 oktober 2023 Druk het recept af door Emilie Mascia
  • Dessert
  • 2 h
  • 20 mn
  • 1 brioche
  • Medium
Recept: brioche met butternutpompoen en kaneel

Deze brioche kan perfect tellen als evenwichtig ontbijt, want weinig gesuikerd en vol gezonde groente en kruiden. Dankzij de oranje kleur wordt dit ongetwijfeld de ster van je Halloweenbrunch!

Ingrediënten

  • 80 ml melk
  • 20 g suiker
  • 300 g butternutpuree
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakkersgist
  • 300 g tarwebloem
  • 30 g boter
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Parelsuiker

Bereiding

  1. Bereid het briochedeeg: doe de suiker, melk, 150 g butternutpuree, gist en ei in de kom van de keukenmachine en meng met een kneedhaak.
    Voeg de bloem en het zout toe en kneed verder.
  2. Voeg na ongeveer 1 minuut de zachte boter in stukjes toe en laat de keukenmachine het deeg kneden tot het een mooie bal vormt en van de zijkanten loskomt. Kneed ongeveer 8 minuten. Vorm een bal en laat 1 uur afgedekt staan tot het deeg verdubbeld is.
  3. Bestuif je werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Druk met de vingers licht op het deeg om luchtbellen te verwijderen en vorm vervolgens een mediumdikke rechthoek met het deeg.
  4. Meng in een kom de resterende 150 g butternutpuree, bruine suiker en kaneel. Giet de bereiding op het deeg en spreid deze fijn uit met een spatel. Rol het briochedeeg zachtjes op tot een grote, lange worst. Je kan het deeg doormidden snijden in de lengte en de twee stroken vlechten. Laat je fantasie de vrije loop!
  5. Leg de brioche op een vel bakpapier en een bakplaat. Dek af met een theedoek en laat nog ongeveer 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk de brioche met een beetje melk of geklopt eigeel. Bestrooi met parelsuiker en bak het geheel 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en geniet!

ELLE ETEN TIP

Om de butternutpuree te bereiden schil je de pompoen, snijd je deze in de lengte doormidden, verwijder je de zaadjes (je kan ze bewaren voor de aanplant van volgend jaar) en bak je ze in de oven gedurende 30 min op 180°C. Laat het geheel afkoelen en maak er moes van in een keukenmachine. Als je na dit recept nog wat over hebt, kun je het gebruiken om cannelloni met ricotta te vullen of gewoon in de soep te gooien.

Recept geïnspireerd op @simply.morane

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@simply.morane) op

Meer recepten met pompoen?

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor