Recept: perentaartjes met pistache en hazelnootpasta
Non spécifié
90 min
45 min
8 taartjes
Medium
Ingrediënten
- 90 g banketbakkersbloem
- 55g boter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
- 15ml water
- 10 g suiker
- 1 snuifje zout
- 1 vanillestokje
- kaneel
- 2 peren
- 1 eetlepel honing
- 10 g boter
- 50 g hazelnootpasta
- 30 g gezouten pistachenoten
- 20 g macadamianoten
- Enkele eetbare viooltjes (optioneel)
Voor kruimeldeeg
- Meng in de kom van een keukenmachine de bloem, zout, suiker, een snuifje kaneel, één stokje afgeschraapte vanille en 45 g boter. Voeg het water toe en meng verder. Wanneer je een glad, homogeen deeg hebt verkregen, vorm je een bal. Wikkel in vershoudfolie en bewaar je deze een uur lang op een koele plaats.
- Bestuif je werkvlak met bloem, rol het deeg uit met een deegroller en knip of druk er cirkels uit die iets groter zijn dan de taartvormen. Vet je taartvormen in en leg het deeg erin. Druk lichtjes aan tegen de randjes. Prik enkele gaatjes op de bodem van de taartvormen met een vork.
- Bak in een oven die voorverwarmd is op 190 °C gedurende 15 minuten en laat dan afkoelen.
Voor de vulling
- Was de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en plaats de peren op een ingevette bakplaat. Verdeel de overige boter en de honing over de peren en bak ze 25 minuten in de oven op 175 °C.
- Bedek ondertussen de bodem van de taartjes met hazelnootspread. Zodra de peren gebakken zijn, snijd je ze in blokjes en verdeel je ze over de taartjes.
- Hak de pistachenoten en macadamianoten grof en verdeel over de peren op de tartelettes. Werk af met de viooltjes en serveer.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads