Recept: Ajo Blanco met macademianoten en meloen
Non spécifié
60 min
00 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 90 g ongepelde amandelen
- 210 g Macadamianoten
- 2 knoflookteentjes
- 800 g meloen
- 80 g Extra Vierge olijfolie uit Spanje
- 100 ml koud water
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper en zout
- 1 verse vijg (ter afwerking)
- sesamzaadjes en maanzaadjes (ter afwerking)
- Laat de amandelen en macademianoten weken in wat water en plaats in de koelkast gedurende 40 min.
- Schil ondertussen de knoflook en de meloen. Verwijder de meloenzaadjes.
- Mix in een krachtig blender de amandelen en macadamia’s met een beetje water, knoflook, azijn, meloen en een snufje zout. Laat draaien tot je een zeer gladde rème krijgt. Je kan de textuur eventueel verbeteren met wat extra ijskoud water.
- Voeg na het mixen beetje bij beetje de Extra Vierge olijfolie toe, tot je een zacht, homogeen mengsel krijgt.
- Proef en voeg indien nodig zout naar smaak toe.
- Werk af in een kommetje met een kwartje verse vijg, wat sesam- en maanzaadjes en met een flinke scheut extra vierge olijfolie
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads