Recept: Ajo Blanco met macademianoten en meloen

Geüpdatet op 26 oktober 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Juan Llorca
  • Voorgerecht Hapjes
  • 1 h
  • 4 personen
  • Easy
Recept: Ajo Blanco met macademianoten en meloen

Vergeet gazpacho, deze ajo blanco, een koud soepje uit Spanje, wordt je nieuwe favoriete voorgerecht. Licht, fris en boordevol goede vetten.

Ingrediënten

  • 90 g ongepelde amandelen
  • 210 g Macadamianoten
  • 2 knoflookteentjes
  • 800 g meloen
  • 80 g Extra Vierge olijfolie uit Spanje
  • 100 ml koud water
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 1 verse vijg (ter afwerking)
  • sesamzaadjes en maanzaadjes (ter afwerking)

Bereiding

  1. Laat de amandelen en macademianoten weken in wat water en plaats in de koelkast gedurende 40 min.
  2. Schil ondertussen de knoflook en de meloen. Verwijder de meloenzaadjes.
  3. Mix in een krachtig blender de amandelen en macadamia's met een beetje water, knoflook, azijn, meloen en een snufje zout. Laat draaien tot je een zeer gladde rème krijgt. Je kan de textuur eventueel verbeteren met wat extra ijskoud water.
  4. Voeg na het mixen beetje bij beetje de Extra Vierge olijfolie toe, tot je een zacht, homogeen mengsel krijgt.
  5. Proef en voeg indien nodig zout naar smaak toe.
  6. Werk af in een kommetje met een kwartje verse vijg, wat sesam- en maanzaadjes en met een flinke scheut extra vierge olijfolie
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor