Deze frisse citroencake met rozemarijn is als een culinaire trip naar warmere oorden.
Ingrediënten
- 130 g suiker
- 4 eieren
- het sap en de zeste van 1 citroen
- 2 theelepels rozemarijn
- 200 ml Europese Extra Vierge olijfolie
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snuifje zout
- 1 eetlepel roomkaas
- 250 g poedersuiker
Bereiding
- Klop 4 eieren met 130g suiker tot een schuimend mengsel, voeg het sap + geraspte citroenschil, 2 theelepels fijngehakte rozemarijn en 200ml olijfolie toe. Voeg 250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout toe.
- Giet het beslag in een cakevorm en bak op 170 graden (boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 35-40 minuten.
- Meng tot slot een eetlepel roomkaas met een eetlepel citroensap en 200-250 g poedersuiker tot je een dik glazuur krijgt en verdeel dit gelijkmatig over de taart. Serveer met een citroenschijfje.