Recept: zachte speculaas met amandelschilfers
Non spécifié
5 min
16 min
14 speculaasjes
Beginner
Ingrediënten
- 400 g Mix voor Authentic Speculaas
- 120 g koude roomboter
- 1 ei
- 30 g amandelschilfers (plus wat extra ter afwerking)
- Doe de Mix in een kom. Snijd de boter in stukjes en leg ze bij in de kom. Voeg ten slotte het ei en de amandelschilfers toe.
- Kneed het geheel met de hand tot een stevig en homogeen deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bestuif het werkblad met bloem. Haal het deeg uit de koelkast. Weeg stukjes van 50 g af en rol tot cilinders van 10 cm lang.
- Bestrooi met enkele amandelschilfers en bak de speculaaskoekjes ca. 16 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.
De Niamh dessertmix
Het Belgische Niamh, al bekend om haar broodmixen, komt dit najaar met zes originele dessertmixen waarmee je dessert, ontbijt of snacks klaarmaakt in een handomdraai. De mixen onderscheiden zich door het gebruik van ambachtelijke ingrediënten als spelt en speculaaskruiden, en knapperige pecannoten en chocoladestukjes. En voor wie graag experimenteert zijn er voor elke bakmix tal van variaties mogelijk. Verse wafeltjes van cakedeeg? Geen probleem! Smeuïge brownies met de chocoladecakemix? Komt voor elkaar! De zes bakmixen zijn verkrijgbaar in de supermarkt en alle recepten vind je via de website.
ads
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads