In het tweede deel van Fast Food deelt Sandra Bekkari nog meer recepten die aantonen dat gezond eten geen uren in beslag neemt. Deze troostrijke pasta zit boordevol groenten en staat zo op tafel.
Ingrediënten
- 250 g kippengehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 handvol basilicum + extra voor de afwerking
- 1 el amandelmeel
- 1 broccoli, in roosjes
- 120 g volkoren (spelt)spaghetti
- 200 g kastanjechampignons
- 1 el balsamicoazijn
- 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 ml sojaroom
Bereiding
- Meng het kippengehakt met de knoflook, het basilicum en
het amandelmeel. Kruid met peper en zout en rol balletjes. - Bak de balletjes in een pan met olijfolie.
- Stoom de broccoli beetgaar. Kook ondertussen de pasta beetgaar (check de tijd op de
verpakking). - Haal de balletjes uit de pan en houd opzij. Voeg een scheutje
olijfolie toe aan de pan en bak de champignons op een
hoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper
en een snufje zout. Voeg de balletjes terug toe. - Mix de broccoli in de blender met 2 eetlepels Parmezaanse
kaas, de sojaroom en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en
een snufje zout. - Meng de pasta met de broccolisaus. Serveer met de kippenballetjes
en champignons. - Werk af met Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse
basilicum.
Over Fast Food 2 van Sandra Bekkari
In 'Fast Food' bewees Sandra Bekkari dat gezond en snel koken perfect samengaan. De voedingsdeskundige werd overstelpt met positieve reacties en besloot dat het verhaal nog niet uit was. In dit tweede deel creëert Sandra Bekkari daarom nog meer gerechten om je elke dag van de week te inspireren. Van snelle stoofschotels tot gezond ontbijt en romige (maar lichte) pastabordjes.