Recept: tartaar van kalfsvlees met zure room en haringkaviaar van Seppe Nobels
Non spécifié
30 min
00 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 2 eetlepels kaneel
- 500 gr kalfsvlees (vraag aan je slager om het heel fijn te snijden)
- 2 sjalotten
- 6 eetlepels zure room
- peper en zout
- een mespunt cayennepeper
- 2 eetlepels knoflookolie (2 tenen look + 1 dl goede olijfolie)
- 200 gr krielaardappelen met schil
- 5 dl arachideolie (om te frituren)
- 100 gr haringkaviaar
- 100 gr lamsoor (duinenplant) optioneel
- Was de krieltjes grondig en snijd in fijne plakjes. Snipper de sjalotten fijn.
- Verwarm de arachideolie voor op 165 °C. (steelpan of friteuse)
- Bak de fijne schijfjes aardappel goudbruin aan in de olie. Leg op keukenpapier en breng op smaak met fijn zout.
- Snijd het kalfsvlees in een fijne tartaar. Meng in een grote kom met de lookolie en breng op smaak met cayennepeper, kaneel, peper en zout.
- Serveer de tartaar met een flinke lepel zure room en een lepel haringkaviaar. Bedek met de krokante aardappelchips en een beetje lamsoor.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads