Is het nooit bij je opgekomen een interieur te versieren met een droogboeket? Ooit misschien bestempeld als ouderwets, vandaag zijn gedroogde bloemen weer helemaal on trend. Ze geven een klassieke kamer een wilde, warme toets.
Eerst en vooral: het is niet de bedoeling om een verslenst boeket opnieuw te gebruiken. Elodie Wilmès, beter bekend op sociale media als @elodielovetralala, trouwplanner en florist legt de verschillende stappen om tot een droogbloemboeket te komen uit.
1. HET DROGEN VAN DE BLADEREN IN DE OPENLUCHT
Dit is zonder twijfel de meest effectieve techniek waarvoor je geen al te groene vingers nodig hebt. Best kies je de mooiste bloemen uit en pluk je ze aan het eind van een zonnige dag. Ze zitten dan vol met vitamine D en zijn in perfecte gezondheid. Vergeet niet om de stelen lang genoeg af te snijden, zodat je je boeket mooi kunt schikken. Kies voor een donkere, droge plek zoals een zolder of een garage om te voorkomen dat de bloemen in het licht verbleken. Verzamel bloemen van dezelfde soort in bossen van 6 tot 8 stelen door ze aan elkaar te binden met touw, elastiek of raffia. Hang je boeket dan ondersteboven. De droogtijd varieert van bloem tot bloem, geef ze 2 tot 8 weken de tijd.
2. ZO MAAK JE EEN DROOGBOEKET
Het enige wat je hoeft te doen is je creativiteit de vrije loop laten. Op vlak van materiaal wapen je jezelf best met draad, een schaar, een mes, je gedroogde bloemen en lijm. Begin met het schikken van de bloemen die de binnenkant van het boeket vormen, en werk je dan naar buiten toe om meer massa te krijgen terwijl je het boeket opbouwt. Vergeet niet je creatie een ronde vorm te geven. Als je wilt, kun je eindigen met een paar grote bladeren en hoge grassen. Tevreden met je boeket? Bind 'm vast met touw en snijd de verschillende stelen zo nodig op hetzelfde niveau af.
Lees ook: zo voeg je een vleuge millennial pink toe aan je interieur
3. HET BEWAREN VAN DROOGBLOEMEN
Het voordeel van droogbloemen is dat je er niet aan hoeft te denken ze dagelijks water te geven. Ze vereisen zeer weinig onderhoud en zijn bestand tegen temperatuurschommelingen. Voor een betere bewaring kies je een droge plek en stel je je boeket niet bloot aan fel zonlicht.
Inspiratie voor het decoreren van je huis met droogbloemen
Klassiek geschikt in een vaas
In glazen bokalen
In fotokaders
Aan de muur
Onder een glazen stolp
In een krans
Meer deco-inspiratie?