De donkere dagen zijn aangebroken en de feesten lonken. Daarmee begint ook de zoektocht naar het perfecte feestmenu inclusief aperitief om mee te klinken.
Pineau des Charentes is een bekend Frans aperitief, geboren uit het perfecte huwelijk tussen druivensap en Cognac. Beloond met een beschermde herkomstbenaming, wordt de wijnlikeur verbouwd in wijngaarden van de regio’s Charente en Charente Maritime, in Oost-Frankrijk, waar het zonnige oceaanklimaat en de kalkrijke bodem zorgen voor een subtiel smakenpalet. Drie kleuren bieden drie verschillende smaakervaringen: wit met toetsen van bloemen en honing; rood met accenten van zwarte bes en framboos; en tenslotte rosé, pittig met toetsen van bosaardbeien.
De drank dankt zijn krachtig aroma aan een uniek productie- en rijpingsproces in eikenhouten vaten. Pineau Blanc rijpt zo’n anderhalf jaar terwijl Pineau Rouge of Rosé met één jaar genoeg hebben. Voor de varianten Pineau Vieux en Pineau Très Vieux wordt de rijping verlengd met vijf tot tien jaar voor een nóg mooier boeket. Pineau des Charentes heeft een licht alcoholpercentage van zo’n 17% en vormt daarmee de perfecte basis voor tal van cocktails.
COCKTAIL : N°17
Ontdek de laatste nieuwe creatie: N ° 17, ideaal om te serveren tijdens de feesten!
Ingrediënten :
- 5 witte Pineau des Charentes
- 10 cl ginger ale
- 2 ijsblokken
- 2 halve schijfjes limoen
- Serveer de gekoelde, witte Pineau des Charentes in een glas.
- Voeg er de ginger ale aan toe.
- Meng het geheel en voeg de ijsblokken toe.
- Garneer met limoen. Cheers!
COCKTAIL : ROSEY FIZZ
Heb je nood aan een ladies night? Dan kan de cocktail Rosey Fizz niet mankeren!
Ingrediënten
- 40 ml rode Pineau de Charentes Rouge
- 2 koffielepels roze peper
- 15 ml agavesiroop
- 15 ml citroensap
- 15 ml Noilly Prat Dry
- Plaats alle ingrediënten met ijsblokjes in een shaker.
- Shake, shake, shake.
- Zeef met de klassieke barzeef en daarna met een zeef met heel fijne gaatjes.
- Serveer in een hoog glas met ijsblokjes.
- Leng aan met spuitwater.
- Garneer met een takje verse dragon. Chin chin !
COCKTAIL : LE VERGER D’OR
Meet de mysterieuze en sexy cocktail Verger d’or. Perfect in combinatie met je oudejaarsoutfit!
Ingrediënten:
- 5 cl witte Pineau des Charentes
- Geplette appel
- 1 cl karamelsiroop
- 3 cl appelsap
- 1 cl cognac
- Plaats alle ingrediënten in een shaker.
- Shake, shake, shake.
- Serveer in een cosmopolitan glas.
- Garneer met een schijfje appel of een kaneelstokje. Cheers!
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Pineau des Charentes.
www.pineau.be
Lees ook:
Getest: een veganistische marmercake
Dit is de daily hair routine van onderneemster en influencer Veronique Leysen