Wat dacht je van een groot gingerbread mannetje om de feestperiode in te zetten? Klaar in een wip door de speculoos bakmix en heerlijk om (samen met kinderen) te versieren
Ingrediënten
- GINGERBREAD DEEG
- 400 g Niamh bakmix voor Authentic Speculaas
- 1 ei
- 120 g koude roomboter
- grote uitsteekvorm
- ROYAL ICING
- 80 g eiwit
- 1 tl citroensap
- 225 g bloemsuiker
- spuitzak
Bereiding
Gingerbread mannetjes
- Doe de Mix in een kom. Snijd de boter in stukjes en leg ze bij in de kom. Voeg ten slotte het ei toe.
- Kneed het geheel met de hand tot een stevig en homogeen deeg.
- Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten of langer rusten in de koelkast.
- Bestuif het werkblad met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot 0,5 cm dikte.
- Steek een grote gingerbread man uit met een uitsteekvorm.
- Kneed de rest van het deeg tot een bal en rol het opnieuw uit tot 0,5 cm dikte. Steek het tweede gingerbread mannetje uit.
- Bak de speculazen ca. 16 min in een voorverwarmde oven op 170 °C.
De royal icing
- Mix het eiwit met een mixer op hoge stand tot het eiwit schuimig wordt.
- Voeg het citroensap toe. Voeg vervolgens geleidelijk de bloemsuiker toe tot de gewenste consistentie: de icing mag niet te lopend zijn.
Maak de gingerbread mannetjes
- Doe de royal icing in een spuitzak en geef de gingerbread mannetjes een gezichtje.
MEER LEKKERS: 4 dessertrecepten om indruk te maken aan de feesttafel