Recept: authentieke gingerbread mannetjes van speculaas

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

16 min

Nombre de personnes

2 grote mannetjes

Niveau de difficulté

Easy

Recept: authentieke gingerbread mannetjes van speculaas

Ingrediënten

  • GINGERBREAD DEEG
  • 400 g Niamh bakmix voor Authentic Speculaas
  • 1 ei
  • 120 g koude roomboter
  • grote uitsteekvorm
  • ROYAL ICING
  • 80 g eiwit
  • 1 tl citroensap
  • 225 g bloemsuiker
  • spuitzak

 

Gingerbread mannetjes

  1. Doe de Mix in een kom. Snijd de boter in stukjes en leg ze bij in de kom. Voeg ten slotte het ei toe.
  2. Kneed het geheel met de hand tot een stevig en homogeen deeg.
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten of langer rusten in de koelkast.
  4. Bestuif het werkblad met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot 0,5 cm dikte.
  5. Steek een grote gingerbread man uit met een uitsteekvorm.

  6. Kneed de rest van het deeg tot een bal en rol het opnieuw uit tot 0,5 cm dikte. Steek het tweede gingerbread mannetje uit.
  7. Bak de speculazen ca. 16 min in een voorverwarmde oven op 170 °C.

De royal icing

  1. Mix het eiwit met een mixer op hoge stand tot het eiwit schuimig wordt.
  2. Voeg het citroensap toe. Voeg vervolgens geleidelijk de bloemsuiker toe tot de gewenste consistentie: de icing mag niet te lopend zijn.

Maak de gingerbread mannetjes

  1. Doe de royal icing in een spuitzak en geef de gingerbread mannetjes een gezichtje.

MEER LEKKERS: 4 dessertrecepten om indruk te maken aan de feesttafel

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads