Shopping: dit zijn de 10 beste beautyproducten onder €10

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie Pauwels en ELLE België
Shopping: dit zijn de 10 beste beautyproducten onder €10Instagram: @essence_cosmetics

Al meer dan eens is aangetoond dat schoonheidsproducten helemaal niet veel hoeven te kosten om effectief te zijn. Zo wordt de goeie ouwe Nivea crème (in de blauwe pot, je kent 'm wel) niet zelden vergeleken met crèmes waarvoor je ongeveer honderd keer zoveel betaalt.

Dat gezegd zijnde: het is niet omdat een product duur of goedkoop is, dat het goed of slecht werkt. Wij gingen op onderzoek uit, en lijstten enkele zeer betaalbare producten op - die dankzij hun doeltreffendheid een cultstatus bereikten, los van hun prijs.

Kiko Unlimited Double Touch

Deze lijn van het Italiaanse Kiko is fantastisch: de tweeledige producten zijn een kruising tussen lippenstift en gloss. Je brengt het aan op je lippen en bedekt het met het doorzichtig laagje gloss, dat ervoor zorgt dat de kleur urenlang op je lippen blijft zitten - zelfs als je eet, drinkt (of kust!). Het beste is dat de lijn uit 27 verschillende tinten bestaat, dus of je nu voor bold red lips of neutral nudes gaat, er is voor elk wat wils.

beautyproducten
Kiko Unlimited Double Touch, €8,99

Shop lippenstift

This is it Curl defining cream

Dit product is een holy grail voor mensen met haar dat de neiging heeft frizzy te zijn. Breng aan op pasgewassen, vochtig haar en aanschouw het resultaat, dat volgens ons beter is dan alle andere serums, crèmes en en mousses die we ooit probeerden. Het houdt je haar in model zonder in te boeten aan volume, en dat voor een héél zacht prijsje. Verkrijgbaar bij Action.

beautyproducten
This is it curl defining crème, €1,99

Shop haarcrème

The Ordinary Hyularonic Acid 2% + B5

The Ordinary heeft geen introductie meer nodig, al kan het moeilijk zijn om je weg te vinden in hun uitgebreide aanbod van producten met ingewikkelde ingrediënten en benamingen. Als je niet weet waar te beginnen, is dit serum een goede optie. Hyularonzuur breng je aan voor vochtinbrengende serums en crèmes en het zorgt ervoor dat het vocht beter door je huid wordt opgenomen. Anno 2020 is het een must-have basisproduct in je badkamerkastje.

beautyproducten
The Ordinary Hyularonic Acid 2% + B5, €8,80

 

Shop serum

Nyx High Definition Finishing Powder

Dit poedertje is een favoriet van beauty goeroe's van over de hele wereld. Breng aan over je concealer en foundation als laatste stap, zodat je make-up de hele dag blijft zitten en er geen mascara en/of oogschaduw op je gezicht valt.

beautyproducten
Nyx High Definition Finishing Powder, €9,95

Shop poeder

Kruidvat Beyond Glow Oil Blend Primer

Dit product is een primer en een highlighter tegelijk en geeft je een gezonde, natuurlijk ogende gloed. Breng aan op je volledige gezicht als eerste laag onder je make-up voor extra veel glow, of enkel op bepaalde plaatsen om ze te accentueren, zoals je jukbeenderen en je neus.

beautyproducten
Kruidvat Oil Blend Primer, €3,79

Shop Primer

Catrice Blush Box

Deze blush is hypergepigmenteerd, maar je kan zelf kiezen in welke mate je 'm aanbrengt. Een perfect product om op dagelijkse basis te gebruiken, al raden wij aan om met weinig te beginnen en zo op te bouwen. De Blush Box bestaat in zes verschillende kleuren, die mooi staan bij veel verschillende huidtinten.

beautyproducten
Catrice Blush Box, €3,59

Shop blush

Cerave Moisturizing Cream

Cerave bestaat al heel erg lang, maar bereikte afgelopen jaar sterrenstatus dankzij TikTok. Skincareliefhebbers kunnen niet ophouden over hoe straight forward, effectief én betaalbaar dit merk is. Deze crème is voor gezicht én lichaam en voedt je huid diep, zonder vettig te maken. Of je nu een gevoelige, droge of vette huid hebt, dit product kan voor iedereen. Verkrijgbaar bij de apotheek.

beautyproducten
Cerave Moisturizing Lotion, €4,95

Shop dagcrème

Essence Shine Last & Go

Als je op zoek bent naar een betaalbaar gamma van nagellak met véél verschillende tinten die ook nog eens lang op je nagels blijft zitten, dan moet je deze lijn proberen. En waarom koop je niet eens een speciaal kleurtje? Deze nagellak is zo betaalbaar dat je naar hartenlief kan experimenteren met alle tinten van de regenboog.

beautyproducten
Essence Shine & Go, €1,69

Shop nagellak

Makeup Revolution Mega Bronzer Warm

Deze bronzer is voortdurend uitverkocht en dat zegt eigenlijk al genoeg. Als je 'm in de winkel ziet liggen, raden wij aan om niet te twijfelen en hem te kopen, want je krijgt echt wel waar voor je geld: een goede, opbouwbare formule die lang blijft zitten met een natuurlijk, mat effect voor een fijne prijs.

beauty. producten
Makeup Revolution Mega Bronzer Warm, €4,99

Shop bronzer

Essence Lash Princess False Lash Effect

Deze betaalbare mascara is een publieksfavoriet. Hij klontert niet, is makkelijk te verwijderen en je kan je wimpers zo dramatisch maken als je zelf wilt door extra lagen toe te voegen.

beautyproducten
Essence Lash Princess False Lash Effect, €3,39

Shop mascara

Meer beauty?

Beauty tips: zo krijg je in 2021 je beste huid ooit
10 cult beauty producten om nu op je wishlist te zetten
Met deze 15 producten voorkom je gebarsten lippen