Even eenvoudig als een reguliere confituurtaart én zelfs bessen uit de diepvriesafdeling volstaan: deze blauwebessentaart is het perfecte zomerse tussendoortje op zondag voor huisvrouwen die niet van ingewikkelde baksels met crèmes en laagjes houden. Smakelijk!
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 4 eetlepels suiker
- 220 gram koude boter in kleine blokjes
- Koud water
- 40 gram Maizena
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 100 gram suiker
- 750 gram blauwe bessen (mag uit de diepvries)
Bereiding
- Voor deze taart maakt de grootte van de vorm niet veel uit, maar voor het voorbeeld is er eentje gebruikt met een doorsnee van 23 centimeter.
- Meng in een kom de bloem, het zout en de blokjes boter door elkaar. Wrijf de stukjes boter met de bloem fijn tot er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg eventueel wat koud water toe om een gelijkmatig deeg te vormen en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Meng ondertussen in een kom het fruit met de suiker, citroenrasp en Maïzena. Vet de bakvorm goed in en verwarm je oven voor op 170 °C. Neem twee derden van het deeg en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 à 4 millimeter. Bekleed hiermee de bodem en randen van je vorm. Snijd eventueel het teveel aan deeg weg bij de randen.
- Gebruik je vers fruit? Bak dan de bodem eerst 10-15 minuten blind. Maak gebruik je bevroren fruit? Dan geeft dit het eerste kwartier voldoende steun aan het deeg om te garen. Vul de vorm met het fruitmengsel. Versier de bovenkant met de rest van het deeg. Je kunt ook een dichte deegdeksel maken, maar prik dan wel een klein stoomgaatje ergens.
- Bak in het geval van vers fruit de taart in 50 tot 60 minuten gaar - als je fruit uit de diepvries gebruikt een kwartiertje langer.
Bron: een recept van goddelijkehuisvrouw.nl