Lukt het je om de alcoholvrije periode vol te houden? Deliveroo en mixologist Hannah Van Ongevalle helpen een handje met mocktailrecepten die perfect passen bij je favo takeawaygerechten.
Pizza op vrijdagavond of brunch op zondagochtend? Daar hoort een passend drankje bij. Tijdens (en na!) Tournée Minerale kiezen we voor een cocktail zonder alcohol, want dankzij de expertise van bartender Hannah Van Ongevalle hoef je niet in te boeten aan smaak noch beleving. Dit zijn de perfecte mocktailrecepten voor de meest populaire afhaalgerechten:
Brunch Puncheroo mocktail
Breid je zondagse brunch uit met een pittige punch. Gember, appel en limoen zorgen voor de kick die je nodig hebt om de dag goed te starten.
Ingrediënten:
- 20 cl Biologisch appelsap
- 20 cl Kamille Thee
- 2 el Bloemenhoning
- partje citroen
- 20 cl Gingerale
Bereidingswijze:
- Giet 20cl biologisch appelsap in een grote kan gevuld met verse munt en 4 uitgeperste partjes limoen.
- Voeg 2el bloemenhoning toe en 20cl warme kamille thee.
- Werk af met veel ijsblokken en 20cl Gingerale.
Special Spritzeroo mocktail
Een spritz past natuurlijk perfect bij Italiaanse gerechten. Dankzij de nieuwe alcoholvrije variant van Martini waan je je zo in La Bella Italia.
Ingrediënten:
- 5 cl Sinaasappelsap
- 5 cl Martini Non Alcolico Vibrante
- 5 cl basilicum-steranijssiroop
- 1 cl citroensap
- 5 cl Perrier spuitwater
Bereidingswijze:
- Warm 20 gr suiker op met 20 cl water op een laag vuurtje tot de suiker oplost. Voeg daarna 4 fijn gesneden blaadjes basilicum toe en 2 steranijsjes. Laat 20 minuten infuseren op een laag vuurtje en giet het erna in een klein flesje.
- Vul een groot wijnglas met ijsblokken. Voeg 5cl Martini Non Alcolico Vibrante toe en 5cl vers geperst sinaasappelsap. Voeg dan 2 cl van de siroop toe en 1cl vers citroensap. Voeg dan 5cl Perrier spuitwater toe en roer goed.
- Werk af met een schijfje sinaas en een kaneelstokje.
Asian Switcheroo mocktail
Bij de pittige Aziatische keuken mag een mocktail op basis van gember en chili niet ontbreken!
Ingrediënten:
- 5 cl Everleaf
- 5 cl Limoensap
- 4 cl Citroengras-chili-kokossiroop
- Gingerbeer
- 1 citroengrasstengel
- 2 verse rode chilipepers
- 1 koffielepel gedroogde kokos
Bereidingswijze:
- Warm 20 gr suiker op met 20 cl water op een laag vuurtje tot de suiker oplost. Voeg daarna een half citroengras stokje fijn gesneden toe aan de siroop met 1 koffielepel gedroogde kokos en 5 gr verse rode chili zonder zaadjes. Laat 20 minuten infuseren op een laag vuurtje en zeef het erna in een klein flesje.
- Vul een keukenblender met 5 cl Everleaf (of andere non-alcoholische spirit), 5 cl vers limoensap en 4 cl siroop. Blend voor 15 seconden met 2 ijsblokjes.
- Giet het erna in een mooie longdrink naar keuze en werk af met gingerbeer. Garneren doe je met citroengras en chili.
ONTDEK OOK: zomerse mocktailrecepten met thee