Hamburgers zijn een populair fastfoodgerecht, dat je eigenlijk even snel - en nét iets gezonder - thuis in elkaar flanst. En omdat het niet altijd een klassieke cheeseburger moet zijn: een alternatief met muntyoghurt.
Ingrediënten
- Gehakt
- Rode peper, fijngehakt
- Gehakte knoflook
- Fijngehakte rode ui
- Fijngehakte koriander
- 1 tl komijn
- Zout naar smaak
- Komkommer, in plakjes
- Griekse yoghurt
- Fijngehakte verse munt
- Paar blaadjes sla
- Pitabroodjes
Bereiding
- Doe in een mengkom het gehakt, komijn, koriander, pepers, knoflook en ui. Alle hoeveelheden naar smaak. Goed mengen met je handen en platte burgers vormen. Bak deze in een paar druppels olijfolie in een anti-aanbaklaag of grillpan. Ondertussen meng je de Griekse yoghurt met munt en wat zout.
- Verwarm de pitabroodjes en snijd ze open, doe de sla erin, daarna de hamburgers, de plakjes komkommer en tot slot de muntyoghurt.