Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en Emmentaler AOP
Non spécifié
15 min
15 min
4 porties
Easy
ELLE Eten x Emmentaler Switzerland
Ingrediënten
- 200 g orzo
- 4 wortels
- 2 pastinaken
- 1/2 rode ui
- 50 g pecannoten
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 100 g Emmentaler AOP
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Kook eerst de orzo in een grote kom gezouten water. Giet de orzo af en zet hem opzij.
- Schil de wortelen en pastinaken en snij ze in blokjes. Kook ze ongeveer 10 min in een grote kookpot met gezouten water. Giet de groenten af en zet ze opzij.
- Hak de pecannoten grof en rooster ze 2 min in een hete koekenpan zonder vetstof.
- Snij de Emmentaler AOP in blokjes.
- Maak vinaigrette met de olijfolie, azijn, mosterd, ahornsiroop, zout en peper.
- Meng ze daarna goed onder alle ingrediënten en serveer onmiddellijk.
Foto’s en recepten door Marie Van Bleyenberghe.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch
Lees ook:
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP
ads
ads