Wafel verde met Emmentaler AOP

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

5 min

Nombre de personnes

4 pers - 10 wafels

Niveau de difficulté

Easy

Wafel verde met Emmentaler AOP

ELLE Eten x Emmentaler Switzerland

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 60 g boter
  • 3 handvollen Emmentaler AOP
  • 200 g verse spinazie (of 6 blokjes diepvriesspinazie)
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  1. Kook de spinazie en laat ze uitlekken om zoveel mogelijk water te laten wegloppen. Mix de spinazie.
  2. Klop de eieren in een grote kom tot een omelet en voeg er de gesmolten boter en de melk aan toe. Voeg vervolgens ook de bloem toe, beetje bij beetje om klonters te voorkomen.
  3. Doe er daarna de spinazie en geraspte Emmentaler AOP bij.
  4. Roer tot je een homogeen, vrij dik en smeuïg deeg verkrijgt.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  6. Giet een pollepel deeg in het wafelijzer en bak gedurende 3-4 min.
  7. Serveer warm of lauw met een slaatje.

 

Foto’s en recepten door Marie Van Bleyenberghe.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch

Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP

ads

ads