Heb je wat zoute ideeën nodig voor een aperitief? Emmentaler AOP is er om jou te redden! Wat is er beter om aan je gasten te serveren dan een kleine groene kaaswafel? Origineel en heerlijk! Emmentaler AOP ontleent zijn naam aan de Emmevallei in het kanton Bern. Daar werd in de twaalfde eeuw voor het eerst Emmentaler AOP geproduceerd die dankzij sterk vakmanschap en tradities wereldfaam zou verwerven. Vandaag is elk wiel Emmentaler AOP nog steeds een ambachtelijk product. Zijn zoete, uitgesproken smaak? Het resultaat van veel liefde, geduld en rauwe melk. Emmentaler AOP bevat uitsluitend rauwe melk uit de streek. Bovendien moet elk kaaswiel van 95 kg minstens vier maanden lang rijpen. Pas dan krijgt Emmentaler AOP zijn heerlijke ivoorkleur en ontstaan die beroemde typische gaten. Met zijn authenticiteit en originele smaak is Emmentaler AOP wereldwijd de onbetwiste koning der kazen.
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 60 g boter
- 3 handvollen Emmentaler AOP
- 200 g verse spinazie (of 6 blokjes diepvriesspinazie)
- Nootmuskaat
- Zout en peper
Bereiding
- Kook de spinazie en laat ze uitlekken om zoveel mogelijk water te laten wegloppen. Mix de spinazie.
- Klop de eieren in een grote kom tot een omelet en voeg er de gesmolten boter en de melk aan toe. Voeg vervolgens ook de bloem toe, beetje bij beetje om klonters te voorkomen.
- Doe er daarna de spinazie en geraspte Emmentaler AOP bij.
- Roer tot je een homogeen, vrij dik en smeuïg deeg verkrijgt.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Giet een pollepel deeg in het wafelijzer en bak gedurende 3-4 min.
- Serveer warm of lauw met een slaatje.
Foto's en recepten door Marie Van Bleyenberghe.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch
Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP