Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP
Non spécifié
25 min
25 min
4 pers - 10 wafels
Easy
ELLE Eten x Emmentaler Switzerland
Ingrediënten
- 12 vellen verse lasagne
- 1 pak verse spinazie (of 6 blokjes diepvriesspinazie)
- 150 g Emmentaler AOP
- 200 g ricotta
- 1 teentje knokflook
- 750 ml tomatensaus
- Nootmuskaat
- Olijfolie
- Zout en peper
- Snij de lasagnevellen met een mes in de lengte in stroken (ongeveer drie stroken per vel). Leg ze opzij.
- Kook de spinazie en giet zoveel mogelijk water af. Mix de spinazie.
- Doe de ricotta, fijngehakte knokflook, nootmuskaat, zout en peper in een grote slakom en meng tot je een smeuïge vulling krijgt.
- Als er te veel grote stukken zijn, aarzel dan niet om nog even verder te mixen (zo kan de vulling gemakkelijker uitgespreid worden).
- Verspreid de vulling over de hele lengte van de lasagnereepjes. Rol ze voorzichtig op.
- Giet een laagje tomatensaus in een ovenschotel en schik er dan de opgerolde lasagnereepjes in.
- Giet de rest van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi ze royaal met de geraspte Emmentaler AOP. Bak ze ongeveer 20 min. in de oven op 180°C.
Foto’s en recepten door Marie Van Bleyenberghe.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch
Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP
ads
ads