Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

25 min

Temps de cuisson

25 min

Nombre de personnes

4 pers - 10 wafels

Niveau de difficulté

Easy

Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP

ELLE Eten x Emmentaler Switzerland

Ingrediënten

  • 12 vellen verse lasagne
  • 1 pak verse spinazie (of 6 blokjes diepvriesspinazie)
  • 150 g Emmentaler AOP
  • 200 g ricotta
  • 1 teentje knokflook
  • 750 ml tomatensaus
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  1. Snij de lasagnevellen met een mes in de lengte in stroken (ongeveer drie stroken per vel). Leg ze opzij.
  2. Kook de spinazie en giet zoveel mogelijk water af. Mix de spinazie.
  3. Doe de ricotta, fijngehakte knokflook, nootmuskaat, zout en peper in een grote slakom en meng tot je een smeuïge vulling krijgt.
  4. Als er te veel grote stukken zijn, aarzel dan niet om nog even verder te mixen (zo kan de vulling gemakkelijker uitgespreid worden).
  5. Verspreid de vulling over de hele lengte van de lasagnereepjes. Rol ze voorzichtig op.
  6. Giet een laagje tomatensaus in een ovenschotel en schik er dan de opgerolde lasagnereepjes in.
  7. Giet de rest van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi ze royaal met de geraspte Emmentaler AOP. Bak ze ongeveer 20 min. in de oven op 180°C.

 

Foto’s en recepten door Marie Van Bleyenberghe.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch

Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP

ads

ads