Quesadilla, humus, geroosterde bloemkool en Emmentaler AOP
Non spécifié
25 min
25 min
4 pers
Beginner
ELLE Eten x Emmentaler Switzerland
Ingrediënten
- 8 wraps
- 1/2 bloemkool
- 30 g boter
- Peterselie
- 1 teentje knokflook
- 1 potje hummus
- 1 zoete aardappel
- 200 g Emmentaler AOP
- Komijn
- Zout en peper
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes.
- Leg de stukjes zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, komijn, zout en peper. Bak ongeveer 20 min. Op 180°C. Plet ze vervolgens om er puree van te maken. Zet opzij.
- Smelt de boter, voeg de fijngehakte peterselie en de geperste knokflook toe. Meng alles goed onder elkaar.
- Roer in een slakom de saus door de bloemkoolroosjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 min. Op 180°C (hangt ervan af of je ze krokant of zacht wilt).
- Om de wrap te bereiden maak je met een mes een snee tot in het midden van de wrap. Schik er vervolgens de ingrediënten op. Op het eerste kwart leg je de puree van zoete aardappel, op het tweede kwart de geroosterde bloemkool, op het derde kwart de hummus en op het laatste de geraspte Emmentaler AOP. Laat 2 min. grillen om de kaas te laten smelten.
- Je kunt de wrap warm of lauw eten, samen met een slaatje.
Foto’s en recepten door Marie Van Bleyenberghe.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Emmentaler AOP Switzerland.
www.emmentaler.ch
Lees ook:
Orzosalade met krokante groenten, pecannoten en emmentaler AOP
Wafel Verde met Emmentaler AOP
Lasagnerolletjes met Emmentaler AOP
ads
ads