De lente hangt eindelijk in de lucht en dat betekent dat Pasen binnenkort voor de deur staat. Hoog tijd dus om te genieten van een gezellige brunch vol lekkernijen om naar hartenlust van te smullen. Bij een smakelijke paasbrunch mogen deze verrukkelijke brioches in de vorm van schattige paashaasjes zeker niet ontbreken. De lekkerste smaak krijg je wanneer je kwalitatieve ingrediënten gebruikt, zoals de Soubry bloem voor wit brood. Deze bloem zit barstensvol eiwitten van hoogwaardige kwaliteit, die ervoor zorgen dat je brood en brioches een perfecte kruimstructuur en een goudbruin korstje krijgen, waardoor ze heerlijk smaken. Om je vingers bij af te likken...
Ingrediënten
- 250 g Soubry bloem voor wit brood
- 150 ml lauwwarme melk
- 15 g gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje droge gist (7 g)
- 1 losgeklopt ei
- maanzaadjes
- zout
Bereiding
- Rehydrateer de gist gedurende 10 minuten in de lauwe melk samen met de suiker.
- Doe de Soubry-bloem voor wit brood, de gesmolten boter, een snufje zout en het mengsel met gist en melk in de kom van een keukenmachine. Kneed het deeg gedurende 10 minuten op gemiddelde snelheid met behulp van de deeghaak. Dek de kom van de keukenmachine af met een verse vaatdoek en laat het deeg 60 tot 90 minuten rijzen op kamertemperatuur. Het moet in omvang zijn verdubbeld.
- Ontgas het deeg en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol het deeg in worsten van ongeveer 30 cm lang. Snij van elke worst een stukje van 1 cm om de staart van de paashaas mee te maken. Vorm een U met het deeg en leg de uiteindes van de deegworst twee keer over elkaar om de paashazen te maken. Leg het kleine balletje deeg dat het staartje moet voorstellen erop.
- Leg de paashazen op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat maanzaad ter garnering. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat het een tweede keer gedurende 40 minuten rijzen. Bak 25 minuten op 180 ° C.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.