Recept: Reishi dukkah smeerpasta

Geüpdatet op 12 april 2021 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Josefien Smet Foto’s: Maxime Degée
  • Lunch/Diner Hapjes
  • 20 mn
  • 2 tot 4 personen
  • Easy
Recept: Reishi dukkah smeerpasta

Een heerlijke paddenstoelenspread voor op toastjes of brood met gezondheidsvoordelen!

Ingrediënten

  • 130 g zonnebloempitten
  • 125 g gedroogde paddenstoelen (funghi, porcini, portobello of shiitake)
  • 120 ml paddenstoelenvocht
  • 60 g pompoenpitten
  • 60 g witte sesamzaadjes
  • 2 eetlepels nigellazaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel Golden Hour reishi extract
  • een halve theelepel zout
  • een halve theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje met heet water, laat 15 minuten staan tot de paddenstoelen zacht zijn geworden. Giet ze vervolgens af en hou het vocht bij.
  2. Toast de pompoenpitten en zonnebloempitten in de pan tot ze geurig worden. Voeg de sesamzaadjes erbij, let goed op dat ze niet aanbranden.
  3. Doe de zaden en pitten in de keukenmachine, voeg alle kruiden toe en mix geleidelijk tot een homogene massa. Voeg de paddenstoelen en een beetje van het vocht toe en meng tot een glad geheel. Afhankelijk van de keukenmachine voeg je nog wat extra vocht toe. Bewaar tot 7 dagen in een bokaaltje in de koelkast.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor