Fan van hartige pannenkoeken? Dan zal deze gezonde variant van Josefien Smet (aka Yosogreen) met kimchi en cashewcrème je kunnen bekoren.
Ingrediënten
- VOOR DE PANNENKOEK
- 150 g kimchi
- 120 ml koud water
- 70 gr kikkererwtenmeel
- 30 gr rijstmeel
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 stengel lente-ui
- een vierde theelepel zout
- VOOR DE CASHEWCREME
- 150 g cashewnoten (geweekt)
- 60 ml koud water
- 40 gr kimchi
- 1 eetlepel sesamolie
- sap van 1 limoen
- ½ eetlepel sojasaus
- 1 theelepel astragalus extract
Bereiding
- Bereid de pannenkoek: snij de kimchi en lente ui in fijne stukjes. Combineer in een grote kom het kikkererwtenmeel, rijstmeel, zout
en roer even. Voeg dan de kimchi, lente-ui, zonnebloemolie en water toe. Het beslag moet dik en homogeen zijn. - Verwarm een grote koekenpan en vet in met 1 theelepel zonnebloemolie. Giet het beslag in de pan, verspreid even. Bak tot de buitenkant krokant is en de randen gebakken. Draai de pannenkoek om en bak nog eens 3-4 minuten tot de pannenkoek lichtbruin en krokant is.
- Bereid de cashewcrème: doe de cashewnoten in een kommetje en giet er kokend water over, laat 30 minuten staan. Giet de cashewnoten af en meng in de blender samen met de andere ingrediënten. Bewaar in een glazen bokaaltje of in een spuitzak (tot 5 dagen) om bij de kimchi pannenkoek te serveren.