Leer koken met adaptogenen! Josefien Smet van Golden Hour doet je dit geweldige dessert met maca voor
Ingrediënten
- VOOR DE PEER
- 950 ml water
- 3 stokjes kaneel
- 4 kardemompeulen
- 3 eetlepel gedroogde hibiscus bloemen
- 1 vanillestokje
- 3 stukjes steranijs
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- enkele eetlepels kokosyoghurt
- 1 peer per persoon
- VOOR DE MACA KARAMEL
- eetlepels lichte miso pasta
- 10 medjool dadels (geweekt in water)
- 1 koffielepel maca extract
- 80 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel gedroogde bloemen
- 1 theelepel zwarte sesam
Bereiding
- Bereid de hibiscus peer: giet het water samen met de kruiden en de suiker in een steelpannetje, laat het geheel 5-10 minuten opwarmen om te infuseren. Schil intussen de peer en dompel hem helemaal onder in de kruideninfusie.
- Laat op een laag vuurtje nog 15 minuten pocheren. Haal de peer er nadien voorzichtig uit en laat helemaal afkoelen.
- Bereid de maca karamel: ontpit de dadels en laat ze even weken in warm water, giet af na 10 minuten. Mix de dadels samen met de andere ingrediënten tot een glad geheel. Bewaar in een glazen bokaaltje of spuitzak.
- Serveer enkele eetlepels kokosyoghurt op een bord, presenteer de gepocheerde peer op de yoghurt en werk af met de karamel, eetbare bloemen en de sesamzaadjes.