De maand mei staat in teken van duurzaamheid en ook in de keuken moet er aan het milieu gedacht worden. Deze vijf Zero Waste recepten maken, op een lekkere manier, het milieu beter.
1. Vergeten groenten
Iedereen vergeet wel eens de groenten helemaal achterin de koelkast. Vegan chef Max La Manna leert je hoe je je vergeten groenten kan omtoveren tot een smeuïge pastasaus.
2. Geef je groentenafval een tweede leven
Wist je dat je een lekkere bouillon kan maken van je ajuinenschillen, wortelachterkanten of eender ander groentenafval? Was ze goed en breng ze aan de kook. Let op: het is wel belangrijk dat je biologische groenten gebruikt, zo zitten er geen pesticide in je bouillon.
3. Pasta Pizza
Spaghetti Bolognese is ook één van die gerechten waar je altijd nog restjes van hebt. Geen zin om de dag erna weer spaghetti te eten? Transformeer hem dan in een pasta pizza. New Yorkse chef Priyanka Naik is the queen van Zero Waste recepten.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Priyanka Naik | vegan chef &✈️ (@chefpriyanka)
4. Kikkererwten beignets
Zelf hummus gemaakt en nog kikkererwten over? Geen probleem. Deze krokante spinazie, kikkererwten beignets zijn het antwoord. Eet ze als lunch of voorgerecht.
5. Homemade tortillachips
Die oudbakken tortilla's horen niet thuis in de vuilbak. Maak er krokante tortillachips van. Snijd je tortilla's in driehoekjes en strooi je favoriete kruiden erop. Bak ze vervolgens krokant in olie of in de oven. Heel lekker bij chili of als nacho's.
Smakelijk!
Lees ook: Recept: Vegan sushi waarin je vis niet mist
Lees ook: Getest: de beste vegetarische burgers uit de supermarkt
(Stagiaire Amber Lacasse)