Ben ook jij het afgelopen jaar aan het bakken geslagen? Steeds meer Belgen bereiden hun eigen brood, maar dat hoeft niet elke dag hetzelfde te zijn. Voeg enkele extra’s toe als verse tijm en olijfolie en je bereidt met dezelfde ingrediënten als een gewoon brood heerlijke pitabroodjes, die je bovendien in een paar minuten in de pan kraakvers bakt. Met wat verse tzatziki erbij transporteren deze pitabroodjes - ideaal voor bij de lunch of aperitief - je instantaan naar het Middellandse Zeegebied. Het geheime recept van deze mediterrane broodjes? Ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit, zoals het Soubry tarwemeel voor volkorenbrood dat het beste bakresultaat garandeert. Deze bloem barst immers van de eiwitten waardoor je brood de perfecte kruimstructuur én een goudbruine korst krijgt.
Ingrediënten
- 320 g Sourby tarwemeel voor volkorenbrood
- 160 ml lauwe melk
- 80 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels droge bakkersgist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gehakte verse tijm
- zout
- peper
Bereiding
- Meng de suiker, de bakkersgist, het water en de lauwe melk. Laat 10 minuten staan.
- Doe het Soubry tarwemeel, de tijm en het zout in de kom van een keukenmachine. Voeg de olijfolie en het gistmengsel toe en kneed het geheel zo’n 10 minuten met behulp van de deeghaak. Bestrijk de deegbal met olijfolie en dek de kom af met een schone doek. Laat het deeg 40 minuten rusten: het zal verdubbelen in omvang.
- Ontlucht het deeg en verdeel het in 6 gelijke porties. Vet je werkvlak licht in en rol elk stuk deeg uit tot een schijf van 20 cm doorsnee.
- Bak de pitabroodjes in een pan op hoog vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.
Soubry.be
LEES OOK:
Shopping: 10 topjes die je doen verlangen naar de zomer