RECEPT : Pittabroodjes
Non spécifié
60 min
4 min
6 broodjes
Non spécifié
Soubry
Ingrediënten
- 320 g Sourby tarwemeel voor volkorenbrood
- 160 ml lauwe melk
- 80 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels droge bakkersgist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gehakte verse tijm
- zout
- peper
- Meng de suiker, de bakkersgist, het water en de lauwe melk. Laat 10 minuten staan.
- Doe het Soubry tarwemeel, de tijm en het zout in de kom van een keukenmachine. Voeg de olijfolie en het gistmengsel toe en kneed het geheel zo’n 10 minuten met behulp van de deeghaak. Bestrijk de deegbal met olijfolie en dek de kom af met een schone doek. Laat het deeg 40 minuten rusten: het zal verdubbelen in omvang.
- Ontlucht het deeg en verdeel het in 6 gelijke porties. Vet je werkvlak licht in en rol elk stuk deeg uit tot een schijf van 20 cm doorsnee.
- Bak de pitabroodjes in een pan op hoog vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.
Soubry.be
LEES OOK:
Shopping: 10 topjes die je doen verlangen naar de zomer
Recept: tagliatelle al ragù met Cotechino Modena IGP
Waag je kans en neem deel aan een workshop wijnproeven
ads
ads