Getest: een duurzame shoppingroute in Brugge

Gepubliceerd op 1 juni 2021 door ELLE België
Getest: een duurzame shoppingroute in Brugge

Duurzaam shoppingplatform COSH! en stad Brugge brengen een tweede duurzame shoppingkaart uit. Sinds vorig jaar kwamen er veel nieuwe duurzame adresjes bij in Brugge. Ontdek ze hieronder!

De duurzame shoppingroute gaat langs zeventien duurzame modewinkels, drie tweedehandswinkels, zeven lifestylewinkels, elf duurzame voedingswinkels en vijftien koffie- en lunchplekjes in en rond Brugge.

Nieuwkomers

Naast vaste waarden zoals L’Heroïne, Duka Moodstore en Boetiek Ruth zijn er ook enkele nieuwkomers op de kaart. Een eerste nieuwkomer is SeventyOne. Deze retrowinkel verkoopt elegante 40’s en 50’s geïnspireerde kleding. Naast de nieuwe collecties biedt SeventyOne ook een resale optie: klanten kunnen hun retrojurken binnenbrengen in één van de boetieks of opsturen per post en krijgen in ruil een waardebon. Daarna worden de tweedehands kledingstukken opnieuw verkocht in de winkel. Voor de duurzame sportievelingen is er ook Be Billie Yoga & activewear. Hier moet je zijn voor stijlvolle en duurzame yogakleding.

COSH! duurzaam shoppen
Boetiek Ruth

We kijken er naar uit om shoppers en toeristen opnieuw te inspireren met duurzame mode, binnen ieder zijn stijl en budget -Niki de Schryver, oprichter van COSH!.

COSH! selecteerde ook zeven lifestyle winkels. Zo verleng je bij Shoerecrafting de levensduur van je schoenen en bij Karma Markt shop je zero waste producten.

Duurzame koffie- en lunchadressen

Brugge is meer dan wafels en bier. Trendy restaurants zoals Kaffee Kamiel leggen de klemtoon op lekker en vooral duurzaam eten. Op de kaart vind je gezellige en duurzame koffie-en lunchadresjes die ook vegan opties aanbieden.

Cosh! duurzaam shoppen
Ontdek één van de 15 koffie-en lunchadressen

COSH! onderzoekt de duurzaamheid van een bedrijf aan de hand van zeven criteria: arbeidsomstandigheden, ecologische materialen, circulaire economie, korte keten, diervriendelijkheid, transparantie en het 'slow fashion'-businessmodel. Zo zijn consumenten zeker dat ze betalen voor échte duurzame merken. Aan elke winkel plakt er een QR-code op het raam. Wanneer je deze scant, ontdek je op welke manier de winkel duurzaam is. Via de code kan je ook andere winkels ontdekken.

Je kan de duurzame shoppingkaart ophalen bij de zaken die op de kaart vermeld staan, bij de twee toerismepunten (Markt en station) en bij In & Uit (‘t Zand 34). Ontdek alvast alle deelnemende zaken hier.

(Stagiaire Amber Lacasse)