De topcharcuterie Mortadella Bologna IGP is perfect voor eenvoudige en originele recepten en siert de mooist tafels. Je hebt er vast al van geknabbeld bij het aperitief – samen met een knapperige broodstengel – maar Mortadella Bologna IGP heeft nog zo veel meer te bieden. Op smaak gebracht door producten die nog geuren naar de zon, is Mortadella Bologna IGP heerlijk bij courgettes, Parmezaanse kaas en rucola. Hier ontdek je enkele lekkere en inspirerende recepten.

Piadina met Mortadella Bologna IGP, ricotta en rucola

4 personen – Bereidingstijd: 20 min – Rusttijd: 30 min – Kooktijd: 20 min

Piadina 

  • 500 g bloem
  • 25 cl water
  • 80 g boter
  • 10 g bakpoeder
  • Zout 

Garnituur met Mortadella Bologna IGP 

  • 250 g ricotta
  • 175 g Mortadella Bologna IGP
  • 125 g rucola
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout
  1. Maak het piadinadeeg. Meng de bloem, de gist en het zout in de kom van een keukenrobot met een kneedhaak. Voeg de boter op kamertemperatuur toe en giet er het lichtjes lauwe water bij. Kneed gedurende 10 minuten, tot het deeg glad is en niet langer aan de kom kleeft. Vorm het deeg tot een bal en bedek die met een schone doek. Laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. 
  2. Verdeel het piadinadeeg in 10 gelijke ballen. Plet die tot ronde schijven van 3-4 mm dik. Bak de deegschijven ongeveer 3 min langs elke zijde in een pan zonder vetstof. Leg de piadina’s op een taartrooster. 
  3. Meng de ricotta, het citroensap en de olijfolie met wat peper en zout in een kom. 
  4. Vouw de piadina’s in twee. Beleg ze met een beetje ricotta, enkele plakjes mortadella en rucola. Serveer je piadina’s met Mortadella Bologna IGP meteen!


Courgetterolletjes met room van Mortadella Bologna IGP en Parmezaanse kaas

4 personen – Bereidingstijd: 25 minuten – Rusttijd: 1 uur

  • 2 courgettes
  • 150 ml volvette room
  • 125 + 125 g ricotta
  • 100 g Mortadella Bologna IGP 
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Verse tijm
  • Peper
  • Zout
  1. Snij de courgettes met een fijnsnijder in de lengte zodat je fijne reepjes krijgt. Smeer de courgettereepjes met een penseel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze langs beide zijden even op de gril, tot je lichte ‘gril-lijnen’ op de courgettes ziet. Zet ze aan de kant en laat afkoelen. 
  2. Klop 125 g ricotta en de volvette room, de Parmezaanse kaas en wat peper samen in een kom. 
  3. Neem de courgettereepjes erbij. Strijk een lepel ricottaroom op elk courgettereepje open. Rol de courgettes op. Plaats ze minstens een uur in de koelkast. 
  4. Mix de Mortadella Bologna IGP met de rest van de ricotta tot je een romige substantie krijgt. Doe de mortadellaroom in een spuitzak met een gekartelde kop. 
  5. Plaats een toefje Mortadella Bologna IGP-room op elk courgetterolletje. Werk de rolletjes af met een takje verse tijm en geef flinke draai aan de pepermolen.

Mortadella Bologna IGP

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Mortadella Bologna IGP.
mortadellabologna.com
enjoytheauthenticjoy.eu

Lees ook
2 eenvoudige en originele recepten op basis van Cotechino Modena IGP
Top 5 authentieke Italiaanse adresjes in Brussel
Hotspots: onze favoriete adresjes om eten af te halen in Knokke-Heist