Mini bladerdeeggebakjes met Comté.

4 personen – Bereidingstijd: 20 min – Rusttijd: 30 min – Kooktijd: 20 min

  • 250 g bladerdeeg
  • 200 g geraspte Comté
  • 200 g gekookte ham
  • 60 cl melk
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  1. Maak de bechamel. Laat hiervoor de boter smelten in een pan. Voeg er de bloem aan toe en klop flink met een garde. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer intussen goed. Na enkele minuten koken – blijf onophoudelijk doorroeren – zal de bechamelsaus dik genoeg zijn. Doe er een beetje peper en zout en een mespunt nootmuskaat bij. Plaats de bechamel afgedekt aan de kant tot ze volledig is afgekoeld. 
  2. Rol het bladerdeeg uit. Giet een laag bechamelsaus op het bladerdeeg. Zorg dat er niet te veel op de randen terechtkomt. Leg er plakjes gekookte ham bovenop en daarna een gulle laag geraspte Comté. Rol het bladerdeeg weer op. Wikkel er vershoudfolie rond en leg de rol 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rol bladerdeeg in secties van ongeveer 1 cm breed. Leg die schijfjes verspreid op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven, tot de mini gebakjes met Comté mooi goudgeel kleuren. Bestrooi ze met verse kruiden en dien ze meteen lekker warm op.


Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Comté.

comte.be