Ik kan de eer voor deze creatie jammergenoeg niet opstrijken, deze gaat integraal naar Stanny’s. Ik heb zo’n dwangneurose om elke keer ik iets lekker op een ander eet het thuis te proberen, soms lukt het, soms niet. Wie denkt dat ik de perfecte keukenprinses ben waar er nooit iets foutloopt, I wish! Maar gelukkig lukte dit pastagerechtje van den eerste keer, kudos voor mezelf. Over hoe ik op een zonnige donderdagavond bij Stanny’s terechtkwam las je hier al, de pasta met asperges & witte pesto was in se vrij simpel maar ik kreeg toch zin in een vervolg. Al moet ik toegeven dat ik er een eigen draai aan gaf door er een restje champignons en room bij te doen maar het werd gesmaakt.
Ingrediënten voor deze zomerse pasta (voor 3 lieve vrienden en mezelf):
- 1 bundel asperges
- 1 handvol rucola
- 50 gr pijnboompitten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje look
- 100 gr parmigiano (niet geraspt, in grove stukken)
- 400 gr pasta
- 100 gr champignons
- een scheutje room
- Peper, zout, muskaatnoot
Lees het volledige recept op Cookanista.be