Een klassiek groentegerecht vol aromatische kruiden waarmee je iedereen aan tafel verrast.
Ingrediënten
- 2 jonge knolselders
- 200 g boter
- 4 stukjes steranijs
- 6 kruidnagels
- 6 jeneverbessen
- 2 geplette knoflookteentjes
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes dragon
- Fleur de sel en peper
Bereiding
- Reinig de knolselder onder stromend water met een groenteborstel en snij elke knol in acht stukken.
- Laat een klontje boter smelten in een steelpan en voeg er de steranijs, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, tijm, rozemarijn en dragon aan toe.
- Bak de stukken knolselder zo'n 30 minuten in de boter, tot ze gaar en goudgeel zijn.
- Haal de gebakken knolselder uit de pan en dep af met keukenpapier. Breng op smaak met fleur de sel en versgemalen peper.
Tip: groenten zijn vaak lekkerder als ze ongeschild zijn gekookt. Reinig ze daarom goed onder stromend water met een groenteborstel zodat er geen restjes aarde blijven kleven.