Recept: gegrilde komkommer, mayonaise met augurken en mosterdzaadjes
Non spécifié
25 min
00 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Fleur de sel
- Versgemalen peper
- Mayonaise met augurken*
- Mosterdzaadjes
- Dille
- Basilicum
- MAYONAISE MET AUGURKEN
- 2 grote zoet-zure augurken
- 4 eierdooiers
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 3 dl zonnebloemolie
- peper en zout
Gegrilde komkommer
- Was de komkommers en snij ze in reepjes. Verspreid ze over een bakplaat en laat ze met een keukenbrander goudgeel kleuren.
- Garneer de gegrilde komkommers met enkele druppels zonnebloemolie, fleur de sel, versgemalen peper, toefjes mayonaise met augurk, mosterdzaadjes, takjes dille en basilicumblaadjes.
Mayonaise met augurken*
- Hak de augurken fijn en doe ze in een maatbeker. Voeg er de eierdooiers, sojasaus, worcestershiresaus, mosterd en azijn aan toe. Houd de maatbeker schuin en giet er langzaam de olie bij. Houd de beker opnieuw recht en mix de bereiding met een staafmixer. Begin hierbij onderaan en beweeg de kop van de mixer dan geleidelijk aan en met cirkelvormige bewegingen naar het oppervlak toe.
- Breng op smaak met versgemalen peper en een snuifje zout.
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads