Recept: gegrilde komkommer, mayonaise met augurken en mosterdzaadjes

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

25 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Recept: gegrilde komkommer, mayonaise met augurken en mosterdzaadjes

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Fleur de sel
  • Versgemalen peper
  • Mayonaise met augurken*
  • Mosterdzaadjes
  • Dille
  • Basilicum
  • MAYONAISE MET AUGURKEN
  • 2 grote zoet-zure augurken
  • 4 eierdooiers
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • peper en zout

Gegrilde komkommer

  1. Was de komkommers en snij ze in reepjes. Verspreid ze over een bakplaat en laat ze met een keukenbrander goudgeel kleuren.
  2. Garneer de gegrilde komkommers met enkele druppels zonnebloemolie, fleur de sel, versgemalen peper, toefjes mayonaise met augurk, mosterdzaadjes, takjes dille en basilicumblaadjes.

Mayonaise met augurken*

  1. Hak de augurken fijn en doe ze in een maatbeker. Voeg er de eierdooiers, sojasaus, worcestershiresaus, mosterd en azijn aan toe. Houd de maatbeker schuin en giet er langzaam de olie bij. Houd de beker opnieuw recht en mix de bereiding met een staafmixer. Begin hierbij onderaan en beweeg de kop van de mixer dan geleidelijk aan en met cirkelvormige bewegingen naar het oppervlak toe.
  2. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuifje zout.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads