Pretzels: homemade pretkoekjes
Non spécifié
15 min
20 min
12 stuks
Easy
ELLE eten x Soubry
Ingrediënten
- 500g Soubry Bloem voor Speltbrood
- 1 zakje droge bakkersgist (7g)
- 15g gesmolten boter
- 360ml warm water
- 1el suiker
- 1tl zout
- snuifje grof zout
- 2l water
- 120g baking soda (ook wel baksoda, zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd)
1. Laat de droge gist 10 min in lauw water wellen.
2. Doe de Soubry Bloem voor Speltbrood, het water-gistmengsel, de suiker, de gesmolten boter en het zout in de kom van een keukenrobot. Kneed ongeveer 10 minuten op matige snelheid met de deeghaak. Dek de kom af met een schone doek en laat het deeg 10 minuten rijzen.
3. Verwarm je oven voor op 200 °C.
4. Verdeel het deeg in 12 porties en vorm er worstjes van ongeveer 40 cm mee. Vorm een U-vorm met het deeg en draai de benen één keer om elkaar. Draai de uiteindes naar binnen om de typische pretzelvorm te krijgen.
5. Maak het sodabad klaar door het water en met bicarbonaat aan de kook te brengen. Laat de preztels één voor één 20 à 30 sec weken en daarna uitlekken. Leg de pretzels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi er wat grof zout over en bak 15 à 20 min in de oven.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.
Soubry.be
LEES OOK:
Cruella, de must-see film van Disney+
ads
ads