Luchtige taart met butternutpompoen
Non spécifié
40 min
45 min
8 personen
Beginner
Ingrediënten
- • 200 g bloem
- • 300 g gemixt vruchtvlees van een butternutpompoen
- • 50 g amandelpoeder
- • 130 g gezouten boter
- • 120 g blonde suiker
- • 3 koffielepels kaneel
- • 1 snuifje fleur de sel
- • 1 zakje bakpoeder
- • 3 eieren
- • 100 g verse smeerkaas
- • 100 g poedersuiker
- • 2 eetlepels lauwe melk
- • 1 eetlepel pistachenoten
- • Granaatappelpitten
- Snij de butternutpompoen doormidden en bak beide helften gedurende 20 min op een bakplaat in de oven op 180°C. Doe het vruchtvlees in een kom en mix het met een keukenrobot. Zet even aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit tot stevige sneeuw. Laat de boter smelten. Klop de suiker en de eierdooiers in een mengkom, voeg er de fleur de sel, het kaneel en de butternutpuree aan toe. Roer er ook de bloem, de giste en het amandelpoeder door en giet er de gesmolten boter bij. Meng goed.
- Voeg er nu heel voorzichtig het opgeklopte eiwit aan toe. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm en plaats 45 min in de oven. Controleer of de taart klaar is door er met de punt van een mes in te prikken. Als het mes schoon en zonder deegrestjes uit de taart komt, is ze klaar.
- Laat de taart afkoelen tot ze lauw is en haal ze uit de bakvorm. Maak de saus door de plattekaas, de poedersuiker en de lauwe melk in een kom te mengen. Giet het glazuur over de butternuttaart, strooi er stukjes ongezouten pistachenoot en wat granaatappelpitten over.
DE TIP VAN ELLE ETEN: EEN ORIGINELE TAARTVORM
Het succes van deze butternuttaart schuilt in de originele taartvorm. Voor deze shoot hebben we een vorm gebruikt van het Amerikaanse merk NordicWare. Ze is gemaakt van gegoten aluminium, is supersterk en je krijgt er een levenslange garantie op. Het is een antiaanbakvorm maar voor een goed resultaat is het toch beter om ze altijd in te vetten en er wat bloem in te strooien. Om ze schoon te maken, plaats je ze beter niet in de vaatwas. Je wast ze gewoon met warm water en een beetje zeep. Maak je klaar voor de tulbandcakes, citroentaarten, chocoladetaarten en kugelhopfcakes… De extra troef? Werk je taart af met glazuur en het resultaat is nog indrukwekkender.un résultat encore plus bluffant.
LEES OOK:
ads
ads