Dacht je dat cocktails enkel thuishoorden in het zomerseizoen? BACARDI bewijst met haar Spiced Rum dat je ook in het najaar kan genieten van een vakkundig gemixt drankje. De pittige toetsen in deze wintercocktails laten de temperaturen meteen stijgen!
BACARDI Spiced, jouw winterse bondgenoot
De klassieke rum-cola of Dark ‘n’ Stormy ken je inmiddels al, maar er zijn zoveel meer mogelijke combinaties met rum als basis. De BACARDÍ Spiced leent zich uitstekend voor pittige en verrassende cocktails die je in de winter drinkt bij het haardvuur of aan de start van een feestelijke avond. Deze gouden rum is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout, wat voor een lichte rooksmaak zorgt. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak.
4 BACARDI Spiced cocktailrecepten
Pumpkin Spiced
Wil je je decemberavond wat extra pit geven? Dan is deze heerlijke wintercocktail de ideale oplossing! Lekker met pompoensap en BACARDÍ Spiced voor een pittige winterkick.
Ingrediënten
- 700 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 175 ml pompoensap
- 175 ml watermeloensap
- 120 ml citroensap
- 60 ml gembersap
- 10 scheutjes Angostura bitters
- Garnering: sinaasappelschil, sinaasappelwiel (het middenstuk van de vrucht), blauwe bessen, basilicum
Bereidingswijze
- Giet de verschillende fruitsappen met BACARDÍ Spiced in een cocktailmixer. Voeg de bitters toe.
- Schud de mixer een seconde of dertig en giet vervolgens in een tumbler of vergelijkbaar glas.
- Voeg enkele ijsblokjes toe en garneer naar wens.
Rum Punch
Een ideaal recept voor feestelijke gelegenheden. Niet alleen staat de glazen kom prachtig op de aperotafel, iedereen kan zichzelf bedienen van deze heerlijke punch.
Ingrediënten
- 125 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 400 ml BACARDÍ Superior Rum
- 400 ml sinaasappelsap
- 70 ml grenadine
- 125 ml cranberrysap
- Garnering: citroenschijfjes, rozemarijn
Bereidingswijze
- Combineer alle vloeibare ingrediënten in een grote maatbeker of (thermos)kan en zet deze in de koelkast.
- Laat de mix goed afkoelen en giet het geheel, net voordat je het gaat serveren, in een grote schaal.
- Roer er ijsblokjes doorheen en garneer met schijfjes citroen. Garneer per glas, bijvoorbeeld met een enkel citroenschijfje.
Spiced & Sparkle
Onverwachts gasten over de vloer? Geen paniek! Deze cocktail maak je heel gemakkelijk en snel, zonder shakers of strainers. Mix BACARDÍ met MARTINI en je bent klaar!
Ingrediënten
- 25 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 6,25 ml citroensap
- 12,5 ml MARTINI & ROSSI Fiero
- 25 ml cranberrysap
- 25 ml rode wijn of mousserende wijn
- Garnering: sinaasappelschijfje
Bereidingswijze
- Doe een aantal ijsblokjes in een lowball glas en schenk alle ingrediënten (behalve de wijn) daar overheen.
- Voeg daarna pas de wijn toe. Garneer met sinaasappelschijfje(s).
Hot Buttered Rum
Deze gure, lange en donkere dagen vragen om een guilty pleasure cocktail. Dit drankje zorgt er voor dat je opwarmt na een lange wandeling in de kou. Door de toevoeging van een klontje boter creëer je iets magisch in een handomdraai.
Ingrediënten
- 175 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 75 ml warm water
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 1 goed volle theelepel bruine suiker
- 5 tl ongezouten boter
- Garnering: kaneelstokje, citroenschijfje
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten toe aan een sauspan en zet deze op een middelhoog vuurtje. Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost en laat het geheel vervolgens 5 tot 10 minuten pruttelen, zodat alle smaken er goed
in kunnen trekken. - Giet het in een (hittebestendige) serveerkan en vervolgens in bekers of stevige glazen. Garneer met een kaneelstokje en een schijfje citroen.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Bacardi.
www.bacardi.com
Lees ook:
MOËT & CHANDON doet de wereld sprankelen met de feestdagen!
3 heerlijk feestelijke cocktails zonder alcohol
Zo maak je zelf je favoriete kerstmarkt recepten