Mode herhaalt zich nooit maar rijmt altijd een keer. Daarom is vintage ook nog steeds zo populair. Na de boom van de vintagekleren is het nu de beurt aan de boetieks met vintagebrillen. Bij On View weten ze het wel zeker: “Vroeger was het beter”. We maken een sprong terug in de tijd, op zoek naar mooie en unieke modellen.
Wist je dit al? Elk jaar belandt twee derde van de merkbrillen in de vuilnisbak. Om die verspilling tegen te gaan, heeft On View besloten om die brillen een tweede leven te geven. Ze worden hersteld, verkocht en zelfs verhuurd.
De winkel Mannyvice in de Steenstraat 32 in hartje Brussel kiest voor een retroconcept: On View. Je vindt er vintagebrillen van grote merken: echte fashionsymbolen uit de jaren zestig tot negentig. De drie vennoten Jeff, Omar en Bruno delen dezelfde passie: emoties overbrengen via vintagebrillen. En het moet gezegd: hun brillen hebben de mooiste en meest gevarieerde vormen en kleuren.
Dit bericht op Instagram bekijken
Vroeger en nu
Muziek, cinema, mode… Brillen staan altijd in de kijker. Met metalen, sportieve of massieve monturen, getinte, retro- of gradiënt glazen… Extravagantie is altijd een grote troef geweest. Een bril is een accessoire dat de ogen accentueert én een eigen verhaal vertelt. Best belangrijk dus.
Maar waarom voor vintage kiezen? Omdat die brillen handgemaakt en duurzaam zijn. On View gaat dus eigenlijk ook milieuvriendelijk te werk. Door oude brillen te gebruiken die van de markt zijn gehaald, willen ze overproductie tegengaan. En je vindt er echt vintagebrillen in alle genres!
Hoe gaat het in zijn werk? De drie oprichters van het merk halen oude modellen op bij de opticiens. Ze werken met welbepaalde leveranciers die hen unieke brillen bezorgen. Ook op rommelmarkten kun je soms zeldzame pareltjes opduikelen. “Vóór Covid begon, gingen we elke zondagochtend vroeg op zoek naar nieuwe stukken”, vertelt Omar. Vanuit die passie creëren ze een stijlvol product met een bijzonder design.
On View biedt een volledige service op maat aan: “Voor 20 euro kun je een bril huren en voor 50 euro heb je er zelfs drie. De prijs varieert in functie van het project, het aantal en de vraag”, aldus een van de oprichters van het merk. Maar je kunt ook zelf een bril meebrengen om na te gaan of hij wel authentiek is. Van gratis reparatie tot de aankoop van een uitzonderlijk exemplaar: van zoveel diversiteit gaan je ogen fonkelen.
Belgische kunstenaars: vintage gold
Cazal, Dior, Karl Lagerfeld… Bij On View kunnen zowel verzamelaars als vintageliefhebbers zich aan de grootste luxemerken vergapen. Het concept komt uit de Verenigde Staten, is overgenomen in België en sloeg meteen aan bij onze plaatselijke beroemdheden. On View werkt dan ook samen met heel wat plaatselijke artiesten. Ideaal om via sociale media naamsbekendheid te winnen en vintagecreaties in de kijker te zetten. En bepaalde stukken komen ook letterlijk in de schijnwerpers te staan: voor een videoclip, een tentoonstelling of een artistiek evenement. Van Pop Smoke en zijn Cartier tot Virgil Abloh en zijn beroemde vierkante Louis Vuittons, jaar na jaar wordt vintage populairder.
De trends evolueren voortdurend. “Vorig jaar was roze de basiskleur maar dit jaar zien we veel grijs en geel. Vaak is het de kleur van de glazen die verandert. Merken en monturen geven uiting aan stijl en persoonlijke voorkeur”, legt Omar uit. Je snapt het al, vintagebrillen zijn een manier geworden om van je te laten spreken Je bril laat zien hoe je in het leven staat. Zin om de wonderlijke wereld van de vintagebrillen te ontdekken? Afspraak bij On View voor een reis in de tijd.
LEES OOK
Brillenmerk Izipizi breidt zijn gamma zonnebrillen voor sportliefhebbers uit