Zin om je gasten te verrassen? Bied hen meer originele kaas-drank combinaties aan dan wijn tijdens uw maaltijden met vrienden of familie. Hier vind je de ideale – al dan niet alcoholische – drankjes om de smaak van je Emmentaler AOP Classic volledig tot zijn recht te laten komen.

EEN VERFRISSEND APERITIEFJE

Bier en kaas zijn in. Zeker bij het aperitief, met blokjes kaas om van te knabbelen. En dat is helemaal niet zo vreemd: het zijn beide traditionele en ambachtelijke producten, die kunnen niet anders dan elkaar aanvullen. Er is echter één gouden regel: hoe sterker de aroma’s van de kaas, hoe meer je die met amberkleurige of donkere bieren combineert. De zachte smaak van Emmentaler AOP Classic voelt zich dus perfect op zijn gemak bij een fruitig, wit of blond biertje.

LUXEBUBBELS

@Pexels

@Pexels

Net zoals champagne is deze kaas synoniem voor feest, gezelligheid en genot. Er is dus geen reden waarom we de beroemde gaten van Emmentaler AOP Classic niet met champagnebubbels zouden vullen. Champagne doet het uitstekend bij verhitte geperste kazen die langer dan acht maanden hebben gerijpt. Een lekkere en verfijnde Brut of Millésimé laat de pittige noten van Emmentaler AOP Classic Réserve of Emmentaler AOP Classic Extra tintelen.

DE KLASSIEKE COMBO

Laten we eerst een mythe over rode wijn de wereld uithelpen: kaas gaat het beste samen met witte wijn en net niet met rode. In combinatie met kaas laat de tannine uit de rode wijn een bittere smaak achter. Verhitte geperste kazen vormen een uitstekende combo met droge en fruitige witte wijn of vette witte wijn met een toets van hazelnoot en boter. Hou je het toch liever bij rood? Kies dan voor frisse, lichte wijn (en vermijd dus de zwaardere Bordeaux en Côtes-du-Rhône).

OOST-WEST,EMMENTALER AOP CLASSIC EN THEE BEST

@Pexels

Het Oosten en Westen reiken elkaar de hand! Combineer Emmentaler AOP Classic eens met Chinese Pu-Ehr- thee. Dat is de bekendste donkere thee met krachtige aroma’s en een positief effect op de spijsvertering. Ideaal bij een kaasschotel na een overdadige feestmaaltijd. Bedenk ook dat warme dranken (maar niet heet, anders dempen ze de smaak van de kaas) ook fantastisch samengaan met smeltkaas!

EEN BITTERZOETE DELICATESSE

Cider is een natuurlijk en fruitig drankje met een laag alcoholgehalte. Hij is gemaakt van gegiste appelen en bevat geen toegevoegde suikers. Als je cider bij Emmentaler AOP Classic  wilt serveren, kies je het beste voor minder fruitige ‘brut’. De bittere toets en de lekkere ronding vormen een mooie aanvulling op de zachte ivoorkleurige kaasmassa en laten de subtiele smaak van de kaas mooi tot zijn recht komen.

VITAMINEKUUR

@unsplash

Om de weldadige effecten van het fruit te bewaren, kiezen we voor biosap zonder toegevoegde suikers. Met zijn stroperige textuur past nectar zalig bij kaas. Bovendien zorgt hij voor een vleugje kleur bij de lekkere mocktails. Peren- en bananennectar, ananas- of aalbessensap… Kies wat je lekker vindt, maar hou je ver van alles wat met citrusvruchten te maken heeft. Die kunnen de smaakpapillen verdoven en de aroma’s van de kaas blokkeren.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Emmentaler

www.emmentaler.ch

Lees ook : 

15 celebs die een eetstoornis overwonnen

Stress : Hoe ga je ermee om ? 

Tips voor de perfecte kaasplank van kaasspecialist Julien Hazard