Koude soepen lijken misschien niet zo vullend, maar deze rode bieten gazpacho is even rijk als fotogeniek. Met in blokjes gesneden komkommer en avocado is het een perfecte lunch bij warm weer.
Ingrediënten
- 300 g geroosterde bieten, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 gesnipperde rode ui
- 2 komkommers, geschild en ontpit + 1/2 komkommer in blokjes
- 120 ml water
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel fijn zeezout
- 1 theelepel appelciderazijn
- 1 avocado
- enkele verse korianderblaadjes
Bereiding
- Bak 300 g in blokjes gesneden bieten met 1 el olijfolie en kruiden naar keuze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat volledig afkoelen.
Doe de look, 2 komkommers, azijn, citroen, ui en water met wat zout in een blender en mix op hoog tot een gladde massa. - Schep in kommen en werk af met komkommer, avocado en koriander.
Het Boek
Dit en andere gezonde gerechten vind je in 'Eet Reset Heel: Eet je mooi en voel je goed met clean eating' van Gwyneth Paltrow.
'Eet Reset Heal', Gwyneth Paltrow, Kosmos Uitgevers, € 19,95